Brezilya'da Vaka Sayısı Almanya'yı Geçti

Brezilya'da Vaka Sayısı Almanya'yı Geçti

ABONE OL
11:10 - 15/05/2020 11:10
Brezilya'da Vaka Sayısı Almanya'yı Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Brezilya’daki vaka sayısı Almanya’yı geçerek 177 bin 589’a ulaştı. Brezilya böylelikle vaka sayısı sıralamasında dünya genelinde 7. sıraya yükseldi. Buna rağmen başından bu yana Corona virüsü salgınını önemsemediğini söyleyen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsanaro, ülkede spor salonları ve güzellik merkezlerinin açılması için direniyor.

Brezilya’da Corona virüsü salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 12 bin 461’e ulaşmış durumda. Devlet Başkanı Bolsonaro ise karantina kurallarını uygulamaya devam eden bazı eyalet valilerini eleştirmeyi sürdürüyor.

Brezilya Devlet Başkanı, ekonomik krizin etkilerinin Corona virüsü salgınından daha kötü olacağını söyleyerek karantina koşulları uygulanmasına karşı çıkıyor. Bolsonaro, son olarak spor ve güzellik salonlarının açılmasına yönelik bir kararname yayınladı. Brezilya Devlet Başkanı, bu kararnameye itirazı olan valilerin mahkemede dava açabileceklerini söyledi.

Ülke genelinde en az 10 eyalet valisi, kararnameye uymayacaklarını açıkladı.

Rio de Janerio Valisi Wilson Witzel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda devlet başkanını eleştirdi ve “Bolsonaro, uçuruma doğru gidiyor ve bizi de peşinden sürüklemek istiyor” dedi.

Corona virüsü salgınına karşı tavrı toplumun bir kesimi tarafından destek görse de ülke genelinde Bolsonaro’ya verilen kamuoyu desteği azalıyor. Son anketlere göre Bolsonaro’ya destek vermeyenlerin oranı yüzde 55’e yükseldi.

2018 yılında Brezilya Devlet Başkanı seçilen Bolsonaro, siyasette temizlik ve ekonomide reform sözleri vermişti. Ancak Corona virüsü salgını, Bolsonaro’nun özellikle ekonomik reform planlarına ciddi zarar vermis durumda.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.