Bosna’da 5,6’lık Deprem Can Aldı

Bosna’da 5,6’lık Deprem Can Aldı

ABONE OL
12:17 - 24/04/2022 12:17
Bosna’da 5,6’lık Deprem Can Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Bosna Hersek’te, Mostar yakınlarında 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkezi Lyubinye kasabası olan depremde bir kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Dün gece geç saatlerde Bosna Hersek’in güneyini sallayan depremde, Stolac kasabasında evinin üzerine kaya düşmesi sonucu yaralanan 27 yaşındaki bir kadın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ölen kadının aile üyeleri dahil birkaç kişi hafif yaralandı.

Yerel ve sivil savunma yetkililerine göre deprem ayrıca, Mostar şehri ve Lyubinye kasabası da dahil olmak üzere diğer birçok yerde duvarları yıktı ve maddi hasara yol açtı.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi depremin yerin iki kilometre derinliğinde gerçekleştiğini bildirdi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, sığ depremin merkezinin Lyubinye’nin 14 kilometre kuzeydoğusu olduğunu açıkladı. Kurum, depremin Arnavutluk ve İtalya’nın güneyinde de hissedildiğini belirtti.

Haber ajansı AFP’nin muhabirlerine göre de deprem, merkez üssünden 400 kilometre mesafeye kadar olan alanda hissedildi. Balkanlar’da Belgrad, Zagreb ve Üsküp şehirleri de depremi hissetti.

Depremi birkaç zayıf artçı sarsıntı izledi. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi, “önümüzdeki saatlerde ve günlerde artçı şokların yaşanması muhtemel” uyarısında bulundu.

Coğrafya olarak sismik aktiviteye eğilimli Balkanlar’da depremler sık görülüyor.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb yakınlarındaki Petrinya bölgesinde 2020’nin sonunda 6,4 büyüklüğündeki depremde yedi kişi ölmüş, yüzlerce bina ve ev yıkılmıştı.

Aynı yılın Mart ayında Zagreb, büyük bir hasara neden olan 5,3’lük bir sarsıntıya maruz kalmıştı. 2019 yılı Kasım ayında ise Arnavutluk’ta binlerce kişiyi evsiz bırakan 6,4 büyüklüğündeki depremde, 50’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

VOA tarafından geçilen Bosna’da 5,6’lık Deprem Can Aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bosna’da 5,6’lık Deprem Can Aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bosna’da 5,6’lık Deprem Can Aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.