Boris Johnson’ın Erken Seçim Talebine Parlamentodan Ret 

Boris Johnson’ın Erken Seçim Talebine Parlamentodan Ret 

ABONE OL
22:46 - 28/10/2019 22:46
Boris Johnson’ın Erken Seçim Talebine Parlamentodan Ret 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İngiltere parlamentosu, Başbakan Boris Johnson’ın Brexit konusundaki siyasi çıkmazı aşmak için 12 Aralık’ta erken seçime gidilmesi talebini reddetti.

Avam Kamarası’nda 70’e karşı 299 milletvekili erken seçim yönünde oy kullandı, ancak bu oran kararın 650 sandalyeli parlamentodan geçmesi için gereken üçte iki çoğunluğun çok altında kaldı.

Muhalefet partileri, seçime gitmek istediklerini ancak bunu Başbakan’ın koşulları altında yapmayı tercih etmediklerini söyledi.

Muhalif kanattaki Liberal Demokratlar ve İskoç Ulusal Partisi, farklı bir prosedür kullanarak 9 Aralık’ta seçime gidilmesini sağlamaya çalışıyor.

Parlamentodaki oylama, Avrupa Birliği’nin İngiltere’ye 31 Ekim’de öngörülen Birlik’ten ayrılık tarihini 3 ay erteleme verme kararının ertesinde geldi.

İngiltere Başbakanı Johnson erken seçim talebinin reddedilmesine rağmen ülkeyi Aralık’ta seçime götürme çabasına devam edeceğini açıkladı.

Johnson, erken seçim önergesinin gereken üçte ikilik çoğunluğu sağlayamamasının ardından, hükümetin aynı gün erken genel seçime imkan veren bir tasarıyı gündeme getireceğini söyledi.

Tasarıların geçmesi için, önergelerin aksine, üçte iki çoğunluk gerekmiyor, sadece salt çoğunluk aranıyor.

Johnson, İngiltere’nin AB’den ayrılmasına sekte vurduğunu belirttiği çıkmazı aşmak için seçime gitmek gerektiğini savunuyor.

Muhalefet partileri tasarıyı hemen reddetmedi ancak destekleyip desteklememe konusunda karar vermeden önce tasarıyı inceleyeceklerini kaydetti.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.