Booking 2022 için en önemli yedi tatil trendini açıkladı

Booking 2022 için en önemli yedi tatil trendini açıkladı

ABONE OL
10:16 - 22/10/2021 10:16
Booking 2022 için en önemli yedi tatil trendini açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Booking.com’da DACH Bölge Müdürü Nadine Stachel’in verdiği bilgilere göre 2022 yılına bakıldığında, insanların ister yurtiçi veya yurtdışı seyahati olsun, yeniden seyahat etmeyi heyecanla bekliyor!

Booking.com tarafından yaptırılan anket, önümüzdeki 12-24 ay içinde bir iş veya tatil/eğlence gezisi planlayan yetişkinlerden oluşan bir örneklem arasında gerçekleştirildi.

31 ülkede toplam 24.055 kişi ile yapılan ankete göre 2022 yılı olumlu sinyaller veriyor:

Gelecek yıl halen devam eden öngörülemezliklere rağmen İnsanların bu durumu en iyi şekilde değerlendirerek yararlandığı ve 2022 yılını kaybedilen tatil zamanını büyük ölçüde telafi etmeye başladığı yıl olarak gördüğü bildirildi.

Slogan: Günü yakala ve her seyahatini özel yap.

Tahmin 1: tatil vitaminine dönüşüyor

Günlük egzersiz veya meditasyondan bile daha fazlası, 2022’deki fiziksel ve zihinsel esenlik/ zindelik, kendini iyi hissetme gibi insanı mutlu eden duyguları sunan tatiller ön sıralarda yer alacak.

Ankete katılanların neredeyse dörtte üçü, seyahatin bu refah duygusunu diğer eğlence ve rahatlama biçimlerinden daha fazla önemsediğini belirtti.

Bir yıldan fazla bir süredir tekrarlanan seyahat kısıtlamalarının ardından, seyahatin sağlık/esenlik/ zindelik için önemli faydaları artık iyice netlik kazandı. Cevap verenlerin üçte ikisi, seyahatin kendilerini iyi hissetmeleri için ne kadar önemli olduğunun farkına vardıkları, yüzde 84’ü ise tatili planlama safhasının bile ruh sağlığı ve moral bulma konusunda olumlu bir etkisi olduğunu belirttiler.

2. İnsanlar daha iyi bir iş-yaşam dengesi arıyor

2021’de özel ev ve iş yaşamı arasındaki sınırlar net değildi.

Pandemi, iş yerini ve evi bir home ofisine dönüştürdü. Ancak Booking.com araştırmasının sonucuna göre, 2022’de iyi bir iş-yaşam dengesi üzerinde kontrolü yeniden kazanmak isteyenlerin sayısında önemli bir artış göreceğiz. Gezginlerin dörtte üçü artık iş ile tatili ayırmak istiyor.

2022’de tatilde kesinlikle iş olmamalı

Esnek ev ofisinin avantajlarına rağmen, ankete katılanların yüzde 56’sı, 2022’de iş ve eğlenceyi dengelemek istiyor: Daha kısa seyahat ancak tamamen hiç bir iş yapmamak kaidiyle.

Booking.com’dan tahmin: İnsanların yüzde 41’i pandemi sırasında daha fazla saat çalıştıklarını ve daha az tatil yaptıklarını belirttikleri için 2022’de daha çok tatil hakkına sahip olacaklar. İş yerinden uzak kalacaklar…

3. Gezginler tatillerinin her anından zevk alır

Pek çok insan pasaportunun nerede olduğunu veya bavulunu nasıl hazırlayacağını unutmuş olsa da, 2022’de seyahat etmenin tüm bu gariplikleri, tatile çıkmak en temel bir neşe duygusuna yol açıyor.

Uzun bir süre hareketsiz kalan gezginler şimdi seyahat anının bile tadını çıkarmak istiyorlar: Kiralık arabanın ayarlarını değiştirmek, gümrüksüz satış mağazasında rahat-rahat alışveriş yapmak, yani tatillerinin her anını aceleye getirmeden yaşamak ve yeniden deneyimlenmek istiyorlar. Ankete katılanların dörtte biri, önceden daha planlama ve rezervasyon safhasında tatil için sevinmeyi ve yolculukların başladığı andaki yaşanan heyecanı dört gözle bekliyorlar.

Trenin penceresinden dışarı bakarken gözlerinizin kilitlendiği manzara ya da sadece tatil için kiraladığınız dairenin anahtarını almak için dolambaçlı Arnavut kaldırımlı sokakların kargaşasında bile yaşanan mutluluk hissi, insanların dörtte üçü için bir tatilin önemli bir parçası haline geldi.

Ankete katılanların yarısı, yabancı dilde yol sormanın bile hoş olacağına inanıyor; insanlar 2022’de kendilerini sanki tamamen ilk kez seyahat ediyormuş gibi hissedecek ve küçük şeyleri takdir etme eğiliminde olacaklar.

4. Odak noktası yerel topluluktur

Yerel halk ile ilişkiler daha perçinleşecek.

2022’de, insanlar her seyahatlerinde daha duyarlı olacaklar. Seyahat edilen destinasyonlardaki yerel halk üzerindeki olumlu bir şekilde etki bırakmak önem arz edecek ve yerel halkla otantik bir karşılaşma arzusu tatilde de devam edecek.

Ankete katılanların yarısından biraz azı, seyahatlerinin gidilecek yerdeki yerel topluluğa fayda sağlaması gerektiğine inanıyor ve yüzde 49’u, turizmdeki artışın yerel topluluk üzerinde olumlu bir etkisinin olduğuna İnanıyor.

Gezginler ve tatilciler şimdi daha duyarlı, hatta turist alan destinasyonlar arasında olumlu etkilenen yerlerin ve noktaları öneren bir uygulama veya web sitesinin olmasını arzuluyorlar.

Ek olarak, katılımcıların üçte ikisi seyahat için harcadıkları paranın yerel topluluğa geri akmasını talep ediyor ve yüzde 67’si yerel kültüre özgü otantik deneyimler istiyor.

Zamanımızın büyük sosyal adalet hareketlerinden ilham alan gezginler, 2022’de kaldıkları yerin yerel işletmeleri ne kadar iyi desteklediği (yüzde 25) veya turizm harcamalarının yerel toplulukları nasıl etkilediği veya iyileştirdiği (yüzde 26) hakkında daha fazla bilgi istiyor.

5. Tatil romantizmi bir canlanma yaşıyor

Yeni insanlar ile tanışmak çok değerli.

Pandemi sürecinde bir çok insan en yakın arkadaşları ve sevdikleri ile uzun ve yoğun zaman geçirdi. 2022 tatili yeni bağlantılar kurabileceğiniz bir değişiklik sunuyor: İnsanların neredeyse yarısı tatilde yeni insanlarla tanışmak istiyor ve birçok gezgin tatillerini tanıdık sosyal çevrelerini genişletmek için bir fırsat olarak kullanacakları bekleniyor. Almanya’dan gelen gezginlerin neredeyse yarısı tatildeyken yeni bağlantılar kurmayı dört gözle bekliyor.

Bir buçuk yıl boyunca aynı eski yüzler ile beraber olanlar tatil flört fırsatını kaçırmak istemeyecekler.

6. Çoğu kişi için para sorun değil

Ankete katılanların yarısından fazlası bütçe elveriyorsa önüne çıkan her tatil fırsatını değerlendirmek istiyor.

Pandeminin başlamasından bu yana tatil yapamayanlar ve dışarıya çıkamayanlar büyük tasarruf imkanı buldular: Bu kitlenin yüzde 45’i için 2022’de seyahat için para sorun değil. Ayrıca ankete katılanların neredeyse yarısı yeni tatil türlerine pandemi öncesine göre daha açık, yüzde 65’i için (eğer tatil türü doğru ise) gidilecek yerin önemi yok.

7. Teknoloji giderek daha önemli bir tatil aracı haline geliyor

2022’de özellikle teknoloji, seyahat halindeyken kolayca rezervasyon yapmalarını ve tatil planlarını esnek bir şekilde ayarlamak eğilimindeler.

Tüm iyimserliğe rağmen Booking.com araştırması uyarıyor: Belirsizlik önümüzdeki yıl seyahatte sabit kalacağını gösteriyor. İnsanlar son bir buçuk yılda dış dünyayla iletişimde kalmak ve ilham almak için çeşitli şekillerde teknolojiye başvurduktan sonra, uygulamalar seyahat ederken bilinmeyenin üstesinden gelmeye yardımcı olmaya devam edecek.

Ankete katılanların neredeyse yarısı teknolojinin seyahat öncesi endişeleri hafifletmeye yardımcı olduğunu düşünüyor. Dil engellerine rağmen kısa vadeli plan değişikliklerini doğrudan konaklama ve araç kiralama şirketi ile müzakere etmenize olanak tanıyan AI destekli anında çeviri hizmetleri dahada önem kazanacak. Resim: © AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.