BM'de 10 ülke oy kullanma hakkını kaybetti

BM'de 10 ülke oy kullanma hakkını kaybetti

ABONE OL
10:00 - 12/01/2020 10:00
BM'de 10 ülke oy kullanma hakkını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler üyesi 10 ülke, katılım aidatlarını ödemedikleri için 193 üyeli Genel Kurul’da oy kullanma hakkını kaybetti.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stéphane Dujarric, 10 ülkenin bütçeye zorunlu katkı paylarında biriken borçları nedeniyle Genel Kurul’da oy kullanma hakkını kaybettiğini söyledi.

Dujarric, bu ülkelerin Venezuela, Lübnan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Komor Adaları, Gambiya, Lesoto, Sao Tome ve Principe, Somali, Tonga ve Yemen olduğunu açıkladı.

Dujarric, Genel Kurulun ödeme gecikmesinin devletlerin kontrolü dışındaki koşullardan kaynaklandığı sonucuna varması durumunda oy haklarını koruma yetkisi verilebildiğini hatırlattı.

Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 19. maddesinde yer alan “Üye ülke önceki iki tam yıl için ödenecek toplam borçlarına eşit ödeme yapmaması durumunda oy hakkını kaybeder” maddesi bağlamında bu ülkelerin oy haklarını kaybettiği belirtildi. 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.