BM, Turizmin Sürdürülebilirliğini Ölçmek İçin Yeni Bir Küresel Standart Benimsiyor

BM, Turizmin Sürdürülebilirliğini Ölçmek İçin Yeni Bir Küresel Standart Benimsiyor

ABONE OL
08:28 - 06/03/2024 08:28
BM, Turizmin Sürdürülebilirliğini Ölçmek İçin Yeni Bir Küresel Standart Benimsiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Böylece Turizmin Sürdürülebilirliğinin Ölçülmesine İlişkin İstatistiksel Çerçeve (MST), turizmin ekonomik, sosyal ve çevresel yönlerini ölçmek için uluslararası kabul görmüş referans çerçevesi haline gelir.

BM İstatistik Komisyonu’nun 55. oturumunda (27 Şubat – 1 Mart 2024) kabul edilmesi, sektörün tüm potansiyelinden yararlanmaya yönelik tarihi bir dönüm noktasına işaret ediyor ve turizmin sürdürülebilirliğini etkili bir şekilde değerlendirmek için uyumlu hale getirilmiş bir metodolojiye yönelik acil ihtiyaca çözüm sağlıyor.

BM Turizm Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, “Turizm, sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde yönetildiğinde olumlu değişim için güçlü bir güçtür” diyor. “Turizmin Sürdürülebilirliğini Ölçmek için İstatistiksel Çerçevenin benimsenmesi, insanlar ve gezegen için en önemli olanın ölçülmesini sağlayarak GSYİH’nın ötesine geçen bir paradigma değişimine işaret ediyor.”

Turizmin Sürdürülebilirliğini Ölçmek için İstatistiksel Çerçeve’nin benimsenmesi, insanlar ve gezegen için en önemli olanın ölçülmesini sağlayarak GSYİH’nın ötesine geçen bir paradigma değişimine işaret ediyor.

İşbirlikçi çaba

Bu başarı, Avusturya ve İspanya’nın BM Turizm İstatistik Komitesi’nin eşbaşkanları, Suudi Arabistan ve Seyşel Adaları’nın da eşbaşkanları olduğu yedi yıllık BM sürecinin meyvesidir. Komitenin himayesinde Çerçeve, 40’tan fazla ülke ve 30’dan fazla uluslararası ve bölgesel kuruluştan oluşan, BM İstatistik Bölümü, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) dahil olmak üzere çok paydaşlı Turizmin Sürdürülebilirliğinin Ölçülmesine ilişkin Uzman Grubunun olağanüstü çalışmaları sayesinde geliştirildi. ), yerel otoriteler ve gözlemevleri, akademi ve diğerleri.

Çalışma, önce Filipinler’in ve ardından Kanada’nın başkanlık ettiği bir Yayın Kurulu’nun teknik rehberliğini ve ayrıca ülkelerdeki çok sayıda pilottan gelen girdilerle kapsamlı katılım ve istişareleri içeriyordu.

İstatistik Komisyonu, müzakerelere aktif olarak katılan 34 ülke, 3 dünya bölgesi ve uluslararası kuruluşla büyük bir coşkuyla destek verdiğini ifade etti: Antigua ve Barbuda, Avusturya, Afrika Grubu adına Benin, Yeşil Burun Adaları, Kanada, Şili, Kolombiya, Kosta Rika , Hırvatistan, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, Mısır, Avrupa İstatistik Sistemi adına Finlandiya, Yunanistan, Jamaika, Hindistan, Endonezya, Kuveyt, Malezya, Malta, Meksika, Fas, Hollanda, Yeni Zelanda, Filipinler, Portekiz, Katar, Körfez İşbirliği Konseyi adına Suudi Arabistan, Slovenya, İspanya, Tacikistan, Tanzanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri, İstatistik Faaliyetleri Koordinasyon Komitesi ve ILO adına.

İleriye dönük olarak Komisyon, bir derleme kılavuzu da dahil olmak üzere bir uygulama programının gelecekte geliştirilmesini memnuniyetle karşıladı ve uluslararası bağışçı topluluğa turizmin sürdürülebilirliğinin ölçülmesine yönelik finansmanı destekleme çağrısında bulundu.

1947’de kurulan BM İstatistik Komisyonu, Üye Devletler ve uluslararası kuruluşlardan Baş İstatistikçileri bir araya getirir ve uluslararası istatistiksel faaliyetler için en yüksek karar alma organıdır. Komisyonun turizm için bir istatistiksel standardı benimsediği son sefer, Turizm İstatistikleri için Uluslararası Tavsiyeler ve Turizm Uydu Hesabı çerçevesinin sunulduğu 2008 yılıydı. (Tourexpi, resim: © UN Tourism)

TOUREXPI tarafından geçilen BM, Turizmin Sürdürülebilirliğini Ölçmek İçin Yeni Bir Küresel Standart Benimsiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. BM, Turizmin Sürdürülebilirliğini Ölçmek İçin Yeni Bir Küresel Standart Benimsiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan BM, Turizmin Sürdürülebilirliğini Ölçmek İçin Yeni Bir Küresel Standart Benimsiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.