BM: “Salgın Bir İnsan Hakları Krizine Dönüşüyor”

BM: “Salgın Bir İnsan Hakları Krizine Dönüşüyor”

ABONE OL
11:10 - 24/04/2020 11:10
BM: “Salgın Bir İnsan Hakları Krizine Dönüşüyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Corona virüsü salgınının “hızlı bir şekilde bir insan hakları krizine dönüştüğünü” söyledi. Guterres hükümetlere, sağlığa erişimin herkese sağlanması, ekonomik destek paketlerinin öncelikle en zor durumda olanlara sunulması ve herkesin gıda, su ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Guterres, 23 Nisan Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Virüsün ayrımcılık yapmadığını gördük ancak etkileri ayrımcılık getiriyor. Kamu hizmetlerinin sağlanmasındaki zayıflıklar ve bu hizmetlere erişimde yaşanan yapısal eşitsizlikleri ortaya çıkarıyor. Bu hususların, salgınla mücadelede uygun bir şekilde ele alındığından emin olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Açıklamayı, sağlık yetkililerinin virüsle mücadelenin henüz sona ermediği yönündeki uyarılarının ardından yapan Guterres ayrıca, “Ve hiç unutmayalım ki, tehdit virüs, insanlar değil” dedi.

Bazı ülkelerde sokağa çıkma kısıtlamaları kısmen azaltılırken, birçok yerde sosyal mesafe ve hareketliliği kısıtlama uygulamaları ve ‘evde kal’ çağrıları hala yürürlükte.

Bu yıl 23 Nisan – 23 Mayıs tarihleri arasına denk gelen Ramazan ayı boyunca da kısıtlamaların birçok ülkede devam etmesi bekleniyor. Türkiye de dahil, Pakistan, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerde Ramazan ayına yönelik yapılan uyarı ve çağrıların yanı sıra, Müslüman nüfusun yoğun olduğu batılı ülkelerde de ibadet amaçlı toplu buluşmaların yapılmaması çağrıları gündemde.

Geçtiğimiz haftalarda Hıristiyan dünyasında geniş çapta kutlanan Paskalya Bayramı için de Amerika dahil birçok ülke de sosyal mesafe kuralları devredeydi.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.