BM: 'İdlib'de Siviller Ölmeye Devam Ediyor'

BM: 'İdlib'de Siviller Ölmeye Devam Ediyor'

ABONE OL
16:09 - 17/01/2020 16:09
BM: 'İdlib'de Siviller Ölmeye Devam Ediyor'
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet yaptığı açıklamada, İdlib’de acilen ateşkes kararına uyulması çağrısında bulundu. Bachelet, mevcut durumun sivil ölümleri durdurmadığını söyledi.

Bachelet,”Sivillerin her gün havadan ya da karadan gelen füzelerle halen daha öldürülüyor olması son derece üzücü” ifadesini kullandı ve neredeyse bir hafta önce uygulamaya giren ateşkese atıfta bulundu.

Rusya İdlib’de ateşkes ihlalini yalanladı

Suriye’de Türkiye’nin yakından takip ettiği bir diğer bölge de rejim karşıtı grupların kontrolunda bulunan son kale konumundaki İdlib.

Bölgede geçtiğimiz Pazar günü itibarıyla, Rusya ve Türkiye arasındaki görüşmelerin ardından ateşkes devreye girmiş ancak buna rağmen çatışmaların devam ettiği, Rus ve Suriye uçaklarının sivil yerleşimlerin bulunduğu noktalara yönelik bombardımanın yeniden başladığı yönünde haberler gelmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada İdlib’de sivil hedeflerin vurulduğunu yalanladı. Açıklamada 9 Ocak’ta ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana bölgede askeri uçakların görev icra etmediği belirtildi.

“Suriye ordusu ve İran destekli milisler ilerliyor”

Bölgede arama ve kurtarma faaliyetlerine katılan yardım grupları ve bölge sakinleri ise Suriye uçaklarının bombardımanında Maarat El Numan kentinin hedef alındığını savundu.

Uluslararası ajansların aktardığı haberlere göre Suriye ordusu ve İran destekli milisler bu kente doğru ilerliyor. Maarat El Numan’ın yeniden Esat rejiminin eline geçmesinin Suriye ordusu açısından stratejik bir kazanım olacağına dikkat çekiliyor.

BM, dün yaptığı açıklamada da İdlib’de son dönemde yaşanan saldırılar nedeniyle çoğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 350 bin kadar Suriyeli’nin İdlib’i terk ettiği ve bu kişilerin büyük bir çoğunluğunun Türkiye sınır yakınlarında kendilerine korunaklı yer arayışında olduklarını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da son olarak 400 bin kadar kişinin İdlib’den Türkiye’ye doğru gelmekte olduğunu söylemişti.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.