BM Güvenlik Konseyi'nden Azerbaycan ve Ermenistan'a Çağrı

BM Güvenlik Konseyi'nden Azerbaycan ve Ermenistan'a Çağrı

ABONE OL
06:59 - 30/09/2020 06:59
BM Güvenlik Konseyi'nden Azerbaycan ve Ermenistan'a Çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NEW YORK — 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Pazar gününden beri çatışan Azerbaycan ve Ermenistan’a müzakere masasına yeniden dönmeleri çağrısında bulundu. Yaklaşık bir buçuk saat süren kapalı oturuma konunun tarafları Azerbaycan ve Ermenistan’ın temsilcileri dahil edilmedi.

15 Güvenlik Konseyi üyesi ülkenin katıldığı toplantının ardından yapılan kısa basın açıklamasında, Güvenlik Konseyi’nin Dağlık Karabağ bölgesinde geniş çaplı askeri çatışmalardan kaygı duyduğu belirtildi. Güvenlik Konseyi’nin bölgede güç kullanımı ve can kayıplarından üzüntü duyduğu ifade edilen açıklamada, taraflara, aralarındaki çatışmaya derhal son vermeleri çağrısı yapıldı.

Güvenlik Konseyi’nin BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in tarafların derhal çatışmayı durdurmaları, gerilimi azaltmaları, itidal sergilemeleri ve müzakare masasına yeniden oturmaları çağrısını desteklediği belirtildi. Güvenlik Konseyi ayrıca taraflar arasında sorunun çözümü için Minsk grubunu desteklediğini belirtti.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.