Blinken ve Lavrov Gelecek Hafta İzlanda’da Görüşecek

Blinken ve Lavrov Gelecek Hafta İzlanda’da Görüşecek

ABONE OL
17:40 - 13/05/2021 17:40
Blinken ve Lavrov Gelecek Hafta İzlanda’da Görüşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la telefon görüşmesi yaptı. İki bakan önümüzdeki hafta İzlanda’da yapacakları görüşme öncesinde gündeme ilişkin konuları görüştü.

İki ülkenin dışişleri bakanlıkları tarafından yapılan açıklamada, Blinken ve Lavrov’un 20 Mayıs’ta İzlanda’da Arktik Konseyi toplantısı sırasında yüz yüze bir görüşme yapacakları açıklandı.

Telefon görüşmesine ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında da, Blinken’ın Rusya’da tutuklu bulunan Amerikan vatandaşlarının serbest bırakılması konusundaki talebi ilettiği belirtildi.

İki bakan ayrıca, Kuzey Kore konusunda görüş alışverişinde bulundu. Blinken, ABD’nin Kuzey Kore konusundaki görüşlerini Lavrov’a aktardı.

VOA tarafından geçilen Blinken ve Lavrov Gelecek Hafta İzlanda’da Görüşecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Blinken ve Lavrov Gelecek Hafta İzlanda’da Görüşecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Blinken ve Lavrov Gelecek Hafta İzlanda’da Görüşecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.