Blinken ve Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Görüştü 

Blinken ve Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Görüştü 

ABONE OL
10:38 - 02/06/2021 10:38
Blinken ve Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Görüştü 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulides ile telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Blinken ve Hristodulides’in ABD ile Güney Kıbrıs arasındaki güçlü ilişkileri daha da derinleştirmeye olan karşılıklı bağlılıklarını yeniden teyit ettiklerini açıkladı.

Yazılı açıklamaya göre görüşmede iki bakan, Doğu Akdeniz’de bölgesel işbirliği ve anlaşmazlıkların barışçı çözümü yoluyla istikrarın desteklenmesinin önemi konusunda mutabık kaldı.

Blinken, Kıbrıs öncülüğünde ve Birleşmiş Milletler’in kolaylaştırıcı rolüyle, adayı tüm Kıbrıslılar’ın yararına olacak şekilde iki toplumlu, iki bölgeli federasyon şeklinde yeniden birleştirme çabalarına ABD’nin desteğinin süreceğini vurguladı.

Antony Blinken, ABD’nin adadaki iki tarafı da Kıbrıs çözüm müzakerelerini yeniden başlatmak için gerekli olan açıklığı, esnekliği ve ortak zeminde buluşma çabasını sergilemeye teşvik ettiği mesajını verdi.

ABD Dışişleri Bakanı ayrıca, Güney Kıbrıs, Yunanistan, İsrail ve ABD’yi içine alan 3 + 1 diplomatik mekanizmasına desteğini ifade etti. Blinken bölgede Rusya ve Çin’in zararlı nüfuzuna karşı koyma çabalarının önemini de vurgu yaptı.

VOA tarafından geçilen Blinken ve Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Görüştü  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Blinken ve Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Görüştü  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Blinken ve Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Görüştü  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.