Blinken NATO Zirvesi İçin Letonya’da

Blinken NATO Zirvesi İçin Letonya’da

ABONE OL
14:26 - 30/11/2021 14:26
Blinken NATO Zirvesi İçin Letonya’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO Bakanlar Zirvesi’ne katılmak üzere Letonya’ya gitti. Blinken, zirveye katılımın yanısıra Letonya Devlet Başkanı Egils Levits, Başbakan Krisjanis Karins ve Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics’le de biraraya geldi.

Blinken ayrıca zirve öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le de bir görüşme yapacak.

NATO zirvesinin ana gündem maddesinin Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağın yarattığı kaygılar olması bekleniyor.

Letonya Devlet Başkanı Levits, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’le yaptığı görüşme sonrasında, Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağın Ukrayna üzerinde baskı yarattığını, ancak ittifakın Ukrayna’ya desteğinin süreceğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri de Rusya’dan bölgede tansiyonu düşürmesini istedi ve bölgedeki askeri hareketliliğin açıklanamaz ve sebepsiz olduğunu belirtti.

Stoltenberg, “Rusya’nın gelecekte Ukrayna’ya karşı bir saldırısının çok ağır bedelleri, Rusya açısından siyasi ve ekonomik sonuçları olur” dedi.

NATO Genel Sekreteri, zirvede, NATO’nun Stratejik Konsept adı verilen ve son 10 yılda değişen tehditlere karşı girişimlerinin konuşulacağını ifade etti. Stoltenberg, “Rusya’nın davranışlarını, siber saldırıları, terör tehditlerini, Çin’in her geçen gün küresel bir güç haline gelmesinin güvenlikle ilgili sonuçlarını görüyoruz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, NATO zirvesinin ardından İsveç’e geçecek ve burada da Avrupa’da Güvenlik ve İşbirliği Zirvesi’ne katılacak. Blinken ayrıca İsveçli yetkililerle de ikili temaslarda bulunacak.

VOA tarafından geçilen Blinken NATO Zirvesi İçin Letonya’da haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Blinken NATO Zirvesi İçin Letonya’da haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Blinken NATO Zirvesi İçin Letonya’da haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.