Black Friday’de işlem hacmi yüzde 20 arttı

Black Friday’de işlem hacmi yüzde 20 arttı

ABONE OL
15:26 - 07/12/2020 15:26
Black Friday’de işlem hacmi yüzde 20 arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Verilerine göre bu yıl işlem adetleri geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 18 arttı; işlem hacmi ise yüzde 20 oranında büyüdü. İndirimli ürünlerin en çok tercih edildiği ilk üç sektör ise sırasıyla elektronik ürünler, giyim&ayakkabı ve sağlık&kozmetik ürünleri oldu.

Ekonominin çarklarını döndüren yılın en önemli ticari günlerinden biri olan bir Black Friday daha geride kaldı. Türkiye’de de “Efsane Kasım”, “Şahane Kasım”, “Efsane Cuma” gibi kampanyalarla, büyük e-ticaret sitelerinin öncülüğünde kasım ayı boyunca indirimli satışlar geçekleştirildi.

Tüm dünyada internet işletmeleri için yeni nesil ödeme yöntemlerini kesintisiz ve esnek şekilde sunan lider ödeme servis sağlayıcısı PaybyMe’nin verilerine göre bu yıl işlem adetleri geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 18 artarken; işlem hacmi ise yüzde 20 oranında büyüdü. Mastercard ve Visa kartlarının yanında yerli kart ödeme yöntemi TROY’un üzerinden geçen işlem adedi ise yüzde 208, işlem hacmi de yüzde 342 oranında arttı.

Ortalama işlem tutarı 240 TL

Kasım ayında kullanılan kart türlerine göre kredi kartı kullanımı yüzde 19, banka kartı kullanımı yüzde 13, prepaid kart kullanımı yüzde 207 artış gösterdi. Kredi kartı üzerinden gerçekleştirilen işlem adedi oranı yüzde 57 iken, banka kartından geçen işlem adeti oranı yüzde 41,5 (%1.5 Prepaid kart) oldu. Bu dönemde işlem hacimleri karşılaştırıldığında ise kredi kartı ile daha yüksek işlemler gerçekleştiği, işlem hacminin yüzde 75,7’e çıktığı ve ortalama işlem tutarının 240 TL olduğu görüldü.

Bu yıl, indirimli ürünlerin en çok tercih edildiği ilk üç sektör sırasıyla; elektronik ürünler, giyim&ayakkabı ve sağlık&kozmetik ürünleri oldu.

 “Ödeme sektöründe güvenilirlik ve hız önemli”

Dijital dünyanın günlük yaşama etkisinin küresel çapta her gün bir kat daha arttığını ve alışveriş alışkanlıkların da bu gelişime paralel olarak değişim göstermeye devam ettiğini söyleyen PaybyMe CEO’su Emre Gürsoy; “ Akıllı telefonların ve sosyal medyanın hayatımızın tam ortasına konumlanması, buna bağlı olarak yeni satış ve reklam kanallarının keşfedilmesi, online alışverişin artan popülaritesi ile ödeme sektöründe iki temel unsur öne çıkmaya başladı: Güvenilirlik ve hız. PaybyMe olarak sektördeki 10’uncu yılımızda güvenilirlik ve hız kaslarımızı hem yurt içi hem de yurt dışında gerçekleştirdiğimiz projelerde kullanıyor, organizasyonlara sadece Türkiye ile sınırlı kalmayarak global pazarda ödeme alabilmeleri konusunda hizmet veriyoruz” dedi.

Geçen sene bu dönemde sadece Amerika’da yüzde 14 artışla rekor bir sayıya ulaşıldığını ve 189.6 milyon tüketicinin alışveriş yaptığını belirten Gürsoy, “Türkiye ödeme pazarı büyüklüğüne baktığımızda; komşu ve gelişen ülkeler arasında (Rusya, Polonya, Ukrayna, Romanya, Azerbaycan vb.) en fazla kart penetrasyonuna sahip ülke konumundayız. Vatandaşlarımız kişi başı neredeyse 3 karta (2.8) sahip. Bunun en büyük nedenleri arasında; gelişen banka ve ödeme sektörünün ve genç nüfuzun etkisi var. Tüketicilerin günlük işlemler için kart kullanımları giderek artıyor. Kartla ödemelerin sayısı 2015-2019 yılları incelendiğinde; 3.8 milyardan, 6.5 milyara yükselerek yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) yüzde 14’e ulaştı” şeklinde konuştu.

Resim: © Paybyme

TOUREXPI tarafından geçilen Black Friday’de işlem hacmi yüzde 20 arttı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Black Friday’de işlem hacmi yüzde 20 arttı haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Black Friday’de işlem hacmi yüzde 20 arttı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.