BİZ BEKLERKEN !!!

ABONE OL
22:15 - 19/07/2021 22:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kìtlesel olarak aynı ruh halinde olduğumuzu düşünmeye başladım..Tuhaf bir şekilde hepimizi kontrolune alan, şeyin,  ne olduğunu buldum . Çok bilincinde olamasakta hep beraber BEKLEMEKTEYİZ. Neyi bekliyoruz orası çok net değil, ama bilinçaltımız beklemeye almış ruhumuzu…

Bize bu ruh halini saplayan ise  ,bence son yıllardaki   “yoğun ?!,

Gündem.  Siz,  siz olun,  yoğun göründüğüne pek takılıp kanmayın..Hìç yoğun falan değil ,  gerçekte kendini tekrar eden ayarsız bir RÖLANTİ.

Şöyle ki,her an stop edecek,. . evet, evet ,  şimdi gerçekten durdu, daha tek adım gidemez,  dediğiniz anda , birden  rölanti ayarı yükselir, depodaki tüm yakıt tükenir, size sanki bir kac adım atıveriyornuş gibi yapiverir…

İste bu rölanti bizi kitlesel olarak etkiledi, ve kitlesel olarak rölantiye girmişiz..

Bu gibi durumlarda çözüm, en kısa zamanda ideal rölanti ayarını sağlamaktır.Yoksa motor çalışıyor gibi gürültülü ses çıkarsada aslında araç bir türlü hareket edemez. Hah işte ,bizi soktukları ruh hali  tamda bu.Sesi çok yüksek  ve  hep aynı ayarsızlıkta  kendini sürekli tekrarlayan bir gündemle ne yazık ki ,bizi usul usul  Rölantiye aldılar…Topluca beklemekteyiz.

Bir teklifim var…

Uzun değil, sadece bir kaç hafta,tüm haber uyaranlarından (TV, Gazete, Sosyal Medya ,dost sohbeti de dahil ) elinizi, eteğinizi çekin ve sadece kendi gündeminize odaklanın.Hayatınızı küçültün ,  mesela ,  siyasetin akla ziyan kavgalarinı ,iktidarın topluma zarar,kendine yarar saģlayan hangi günlük kararları aldığını,nerelerde kimlere, bu kez neyimizi peşkeş çekerek içimizi yaktığını, döviz kurlarını, artık tamamen  pahalı olan hayatı, Bugün kaç kadınımız ,nasıl ve nerde katlediyi, kaç ülke evladının daha  geleceğinin çalındığını, Flamingolarımızın bile nasıl  göz göre göre,  katledildìğini, hangi  yöremizden kaç bin ağacımızın daha bugün ihtiraslara kurban edildiğini, yine yönetemedikleri salgın hastalıkta kac canımızın daha  istatistiki rakam haline geldiğini   duymayın,  dinlemeyin, görmeyin, uzun uzun bir  kac hafta. Küçümsemeyin sakın , bu bir kac haftayı. Saniyelerde köklü değişim ,gelişim yaşayan, her saniyesinin hayati değerde olduğu bir dünya döneminde varolduğumuzu düşünürsek bu bir kac haftanın ne denli kıymetli bir sürec olduğunu da anlayabiliriz.

Ve gecti bir kac haftalık ayrılık süreniz.

Sonra tekrar kulak verin tüm o yoğun gündeme ?!Ne gariptir ki, hiç ara vermemiş gibi, kaldığınız yerde olduğunuzu göreceksiniz.Hergün birbirinin tıpatıp tekrarı.Gürültü ve eylem aynı ve cok yoğun, ama gündem , ne ileri, ne geri, hep bir  Rölanti…Doğal olarak ,ruh halimizde  kitlesel olarak etkileşimde..Bekliyoruz…

Birisi gelip, ayar atacak gibi bir önsezimizde yok aslında…

Öyle bir hayale kapılmayacak kadar da aklımız başımızda yine garip bir şekilde. Yoksa dünyanın en güzel coğrafyası, en bereketli toprakları öksüz , umudunu besleyen gençleri ise yetim kaldı, güzellemesi yapamayız değil mi.?

Beklemek bir umut ışığı da  barındırır fıtratında, Belki dir,  acaba dır…

Ama belirsizdir.Soru işaretidir.

Bizim kitlesel soru işaretleri ile beklediğimiz her gün, kirletilip, bataklığa biraz daha saplandığımız gündür. Bizi bile ,isteye soktukları bilinçli rolantiden çıkmayı becerdiğimizde  yürümeye de başlayabiliriz .

Kitlesel rolantiden cıkmanın yolu gündemdeki gürültülü kitlesel ses  olabilmek aslinda. Çözemedik deyip  susup beklemek  yerine ,artik  birlikte,  biz  konuşacağız, diyebilmektir..Cocuklarımızın geleceği için, adil bir düzen için daha fazla beklemeyeceğiz  demektir.    Sizdeki sahte,  kirli gürültüden öte geçemeyen o yoğun gündemi ,pırıl pırıl,  gerçek ve hakli bir gündeme dönüştürebilirim demektir.

MUTLU VE UMUTLU BAYRAMLAR DİLERİM.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (2)
    • Cemal Bulut

      Sevgili Hülya hocam,gerçekten çok güzel bir analiz,seni yürekten kutluyorum.
      Başarılarının devamını diliyorum.
      NOT YAZILARINI KEYFLE
      OKUYACAĞIM
      OKUYACAĞIM

      Yanıtla
      +0
      -0
    • Tülay onatlı

      Eline, yüreğine sağlık

      Yanıtla
      +0
      -0