Birleşmiş milletler ilk defa bir otele ödül verdi

Birleşmiş milletler ilk defa bir otele ödül verdi

ABONE OL
22:05 - 31/10/2020 22:05
Birleşmiş milletler ilk defa bir otele ödül verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Birleşmiş Milletler her yıl bir kez çevreye özellikle bağlı olan şirketlere ödül veriyor.

2020’de ilk defa bu ödül bir otele verildi.

Karayiplerdeki Aruba adasında bulunan Bucuti & Tara Beach Resort yıllardır çevre konusunda yaptığı çalışmalar ile dikkat çekiyordu.

On yıldır verilen „Global United Nations Climate Action Award for Climate Neutral Now“ (Küresel Birleşmiş Milletler şimdi iklime zararsız İklim Eylemi Ödülü) Karayipler’deki Bucuti & Tara Beach Resort’a gitti. Böylelikle bu değerli ödül ilk kez bir otele verilmiş oldu.

Turizm sektörü için çok sevindirci bir haber: zira bundan önceki yıllarda çoğunlukla Apple gibi büyük şirketler bu ödüle layık görülüyordu.

2020 yılında Birleşmiş milletler ödülüne 510 kuruluş ve şirket başvurmuştu.

Birleşmiş Milletler, Bucuti & Tara Beach Resort’un ödülünün nedenini şöyle açıkladı:

Bu küçük şirketin başarı öyküsü Çevre koruma alanında büyük firmalara da uygulanabilir. Co2 negatif olmaya çalışan Karayipler’deki ilk ve tek Co2-nötr otel olarak Bucuti & Tara Resort’ta önemli önlemler alınıyor:

·         konuklar için yeniden kullanılabilir su şişeleri,

·         azaltılmış su tüketimi ve geri dönüştürülmüş atık su,

·         fitness salonunda elektrik üreten cihazlar,

·         konuk odadan çıkar çıkmaz klimayı kapatan hareket sensörleri

Bucuti & Tara Resort’u 30 yıl önce kuran otelin Avusturyalı sahibi Ewald Biemans kendini ve o zamandan beri çevrenin korunmasına adamıştır.

Ewald Biemans ise yaptığı açıklamada “Unutulmaz tatil deneyimleri ve sürdürülebilirlik birbiriyle uyumlu olabilir ve olmalıdır” diyerek sektöre çağrıda bulundu.

Biemans şimdi yerel şirketler ve hükümetle işbirliği içinde, Aruba’nın tamamen CO2-nötr bir ada olmasını sağlamak için çalışmalarını hızlandırdı. (Tourexpi)

Resim: Bucuti & Tara Beach

TOUREXPI tarafından geçilen Birleşmiş milletler ilk defa bir otele ödül verdi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Birleşmiş milletler ilk defa bir otele ödül verdi haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Birleşmiş milletler ilk defa bir otele ödül verdi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.