DOLAR

32,3057

0.07%
EURO

34,9763

0.41%
ALTIN(gr)

2.439,99

0,63%
BİST 100

10173.42

0,63%
“Bilin Ki Enflasyon Daha Da Düşecek”

“Bilin Ki Enflasyon Daha Da Düşecek”

ABONE OL
23:54 - 29/01/2022 23:54
“Bilin Ki Enflasyon Daha Da Düşecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki günlük Doğu Karadeniz gezisi kapsamında bugün Giresun’daydı.

Dün akşam yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi’yle adalet bakanı değişimine giden Erdoğan, görevden alınan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’le sorun yaşadığı bilinen kendisinin de Sedat Peker’in iddiaları sonrası mesafeli davrandığı Trabzon kökenli İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla, samimi görüntüler verdi.

Erdoğan: “Faizi indireceğiz, indiriyoruz”

Bugün Trabzon’da açılışlara katılacak olan Cumhurbaşkanı, Giresun’da yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak ekonomiye dair mesajlar verirken faiz indirimi ve enflasyon düşüşünün süreceğini söyledi.

Erdoğan “Geçtiğimiz Aralık ayının 20’sine kadar döviz kurunda yaşanan suni dalgalanmanın önünü nasıl kestiğimizi 20 Aralık itibariyle biliyorsunuz. Önce piyasanın kendi dinamikleri içinde bu dalgalanmanın durulmasını bekledik, baktık bu iş milletimize zarar verecek yere gidiyor hemen tedbirlerimizi aldık, mekanizmamızı kurduk, kuru tekrar istikrara kavuşturduk. Enflasyonun nasıl ciddi bir yük haline geldiğini biliyoruz, görüyoruz. Faizle mücadelemizi biliyorsunuz. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki enflasyon da inecek daha düşecek. Asgari ücrette verdiğimiz sözü tuttuk mu? Tuttuk ve 4 bin 250 TL’ye asgari ücreti çıkardık mı? Çıkardık. Memur ve emekli maaşlarına kadar çalışanlarımızın maaşlarında yaptığımız yüksek oranlı artışlarla insanımızı enflasyona ezdirmedik” dedi.

TÜİK 3 Şubat’ta enflasyon verisini açıklayacak PPK toplantısı 17 Şubat’ta yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Eylül ayından başladığı faiz indirimlerine Aralık ayına kadar devam etti ve yüzde 19 olan politika faizini yüzde 14’e kadar indirerek dört ayda beş puanlık indirim gerçekleştirdi.

Ocak ayında faizi sabit tutan Merkez Bankası’nın yılın ilk çeyreğinde de faizi sabit tutması bekleniyordu. Ancak bu açıklamalar sonrası gözler yeniden Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun 17 Şubat’ta yapacağı toplantıya çevrilecek.

Dün akşam Prof. Sait Erdal Dinçer’in görevden alınmasının ardından Türkiye İstatistik Kurumu, gelecek Perşembe günü Ocak ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklayacak.

Erdoğan: “İşinizi kaybettiğinizde fiyatların yüksekliğinin düşüklüğünün hiçbir önemi kalmıyor”

Cumhurbaşkanı konuşmasında 2021 yılını dünyanın en büyük 21. ekonomisi olarak kapatan Türkiye’yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirme hedefini yineledi.

Erdoğan “İşiniz varsa, geliriniz varsa fiyatlar bir parça yükselmiş olsa da önünüzü ancak görebilirisiniz. Ama işinizi kaybettiğinizde fiyatların yüksekliğinin düşüklüğünün hiçbir önemi kalmıyor. Çünkü geliriniz tamamen kesiliyor. Bu anlayışla ekonomik programımızı yatırım istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyüme üzerine bina ettik. Döviz kuru istikrara kavuşur, enflasyon düşer, pahalılık ortadan kalkar. Üretimde, istihdamda, ihracatta yaşadığımız başarılar kalıcıdır. Milletimden bu noktada bizimle beraber yürümelerini istiyoruz. Nasıl güvenlikte, demokraside bölgesel ve küresel gücüyle de gücümüzü iftihar verici bir seviyeye çıkardıysak ekonomimizi bu noktaya çıkaracağız. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeden aldığımız her nefes, içtiğimiz her damla su, yediğimiz her lokma bize zehirdir” dedi.

İmamoğlu’na “Birileri de bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor” eleştirisi

Erdoğan, 2019 yerel seçimlerinden beri sık sık eleştirdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na kentin yaşadığı kar krizinde Birleşik Krallık Büyükelçisi’yle yemek yediği için tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı “Sel felaketi oldu bakan arkadaşlarımla, hep beraber Doğankent’te Dereli’deydik. Balıkçıya gitmedik, vatandaşlarımızın yanına gittik. Onlarla beraber olduk. Onların dertleriyle dertlendik. Ama birileri de bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor. Öbür tarafta kar, boran, fırtına esiyor. Hiç umurlarında değil. Bu belediye başkanlığını ben de yaptım. Hem de İstanbul’da. Kar bora fırtına olacak deprem olacak sel olacak yok Bodrum’a git yok şuraya buraya git, bizim kitabımızda o yok” dedi.

“Kendi devletini Batılı büyükelçiliklere şikayet edecek kadar küçüldüler”

Cumhurbaşkanı’nın muhalefete yönelik eleştirileri İmamoğlu’yla sınırlı kalmadı. Başkanlık sistemini terk edip güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek için program hazırlığı için görüşmeler yapan altı muhalefet partisini “siyasetçilik” oynamakla itham eden Erdoğan, gelecek seçimler bu partilerin siyasetten silineceğini iddia etti.

Erdoğan “Boy sırasına göre mi, yaş sırasına göre mi yoksa kim AK Parti karşısında daha çok seçim kaybetmiş sırasına göre mi oturacaklar karar veremiyorlar. Ankara’nın konforunda siyasetçilik oynamaktan, altlarına serilen makam koltuklarında siyasi ömürlerini biraz daha uzatmaktan başka dertleri yok. Bu muhalefet güya milletvekili sıfatı taşıyorlar, güya belediye başkanlığı yapıyorlar ama hırslarından başka bir şey görmüyorlar. Kendi devletini batılı büyükelçiliklere şikayet edecek kadar küçüldüler. Sorsan ‘Atatürk’ün partisiyiz’ derler ama bölücü örgüt uzantılarıyla yol yürümekten de çekinmezler. Bunların en büyük meziyetleri tank namlusu görünce kaçmaktır. İnşallah 2023 ve 2024 seçimleri bunların siyasetten tasfiye edilmesiyle sonuçlanacaktır” dedi.

VOA tarafından geçilen “Bilin Ki Enflasyon Daha Da Düşecek” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Bilin Ki Enflasyon Daha Da Düşecek” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Bilin Ki Enflasyon Daha Da Düşecek” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (2)
  • Mert

    İşte Doğru Bir Müslüman
    https://www.youtube.com/watch?v=SPZGG9wdFeA
    İşte Gerçek Doğru Bir Türk
    https://www.youtube.com/watch?v=SPZGG9wdFeA
    İşte Gerçek Doğru Bir Milliyetçi
    https://www.youtube.com/watch?v=SPZGG9wdFeA
    İşte Gerçek Doğru Bir Mümin Müslüman Hz. Muhammed (sav)’in Sancağı Altında İlk Yerini Alacak Olan Adam.
    https://www.youtube.com/watch?v=SPZGG9wdFeA
    İşte onlar marufu emreder, münkeri men ederler, Allah ve Peygamberine itaat ederler. İşte bunlara Allah rahmet edecektir” İman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda cihat edenler, işte bunlar Allah’ın rahmetini umabilirler.

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Mert

    Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün biraz evvel Trabzon konuşmasında diyor ki, Sizin gibi milletim olduktan sonra….
    Yani, sizler gibi geri zeka aptal, cehaletin içinde debelenen demek istiedi. Dolayısıyla başta bu milletin kendisi bu kafa yapısını değiştirmedikçe Erdoğan gibiler bu ülkede daha çok iktidarda kalır, Saraylar’da firavun ve muaviye gibi sefa saltanat şatafat sürer.

    Yanıtla
    +0
    -0