BETAK’tan basın kahvaltısı

BETAK’tan basın kahvaltısı

ABONE OL
21:04 - 08/08/2019 21:04
BETAK’tan basın kahvaltısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

1992 yılından bu yana Berlin’de faaliyetlerini sürdüren BETAK Nisan 2018’de seçilen yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtarak dernek çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. BETAK Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Selçuk öncelikle söz alarak derneğin çalışmaları, hedefi ve projelerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Selçuk, sözlerinin başında kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri gibi konuları ele aldı. Bu konularda bir kadın derneği olarak daha fazla duyarlı olup sorumluluk alarak daha etkin olacaklarının altın çizdi.  

Hatice Selçuk, ayrıca, Berlin’de kadınların toplumsal yaşama katılımlarını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Önümüzdeki 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’ne yönelik etkinlikler üzerinde çalıştıklarını belirten Selçuk, 8 Mart için Türkiye’den kadın aktivist ve psikolog İlknur Üstünel’i ve Avukat Oya Göktaş’ı konuk olarak Berlin’de ağırlayacaklarını kaydetti. Etkinlikte konuşmacıların kadın hareketinin tarihçesi ve kadın haklarına yönelik olarak bir söyleşi gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Ayrıca bu söyleşinin hemen ardından “Bir Kadın Uyanıyor” adlı tiyatro oyunun sahneleneceğini duyuran Selçuk, Ekim ayında da bir balo düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. Selçuk, bunun bir yardım balosu olacağını ve aynı zamanda bu balo ile Cumhuriyet Bayramı’nı da kutlamak istediklerini belirtti.

Toplantıda, eski yöneticiler de söz alarak derneğin kuruluşu, çalışmaları ve tarihi hakkında geniş bilgiler verdiler.  
 
ha-ber.com/Onur Doğanay
Fotoğraflar: Orhan Önaldı

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.