DOLAR

32,5259

0.11%
EURO

35,0474

-0.01%
ALTIN(gr)

2.435,80

0,00%
BİST 100

9716.77

0,00%
Beş Kentte “Terör Finansmanı” Operasyonu

Beş Kentte “Terör Finansmanı” Operasyonu

ABONE OL
15:30 - 22/06/2021 15:30
Beş Kentte “Terör Finansmanı” Operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Adana ve Aydın’da 136 ayrı adreste eş zamanlı baskın yapıldı. “Narkoterör finans” olarak adlandırılan operasyonda, savcılık tarafından haklarında gözaltı kararı verilen 105 şüphelinin yakalanması hedefleniyor.

VOA Türkçe’nin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre operasyonun Diyarbakır ayağı Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinin köylerinde yoğunlaştı. Hazro ilçesine bağlı Çitlibahçe ve Lice’ye bağlı Ortaç köylerine baskın düzenleyen jandarma timleri, daha önce belirlenen evlerde arama yapmaya başladı. İki köyde 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, operasyonda PKK’nın gelir kaynaklarının hedeflendiği belirtildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Bu sabaha karşı narko-terör finans-2 operasyonu başladı. 105 şahısa yönelik Diyarbakır merkezli İstanbul, Ankara, Adana, Aydın illerini kapsayan 136 ayrı adreste eş zamanlı olarak icra ediliyor. Diyarbakır Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yaparak elde ettikleri gelirle PKK/KCK terör örgütüne finans sağlayan şüphelilere yönelik uyuşturucu ile terörün bağlantısını ortaya koyan en büyük çaplı operasyon özelliği taşımaktadır. Operasyona Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando ve Jandarma Narkotik unsurlarından oluşan 62 tim (1200 personel) katılıyor.”

Açıklamada bir süre önce düzenlenen operasyonda yakalanan 34 kişiden 33’ünün tutuklandığı bilgisine de yer verildi.

VOA tarafından geçilen Beş Kentte “Terör Finansmanı” Operasyonu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Beş Kentte “Terör Finansmanı” Operasyonu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Beş Kentte “Terör Finansmanı” Operasyonu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.