***  Berliner Kurier’den hamam tanıtımı…

*** Berliner Kurier’den hamam tanıtımı…

ABONE OL
12:03 - 21/07/2008 12:03
***  Berliner Kurier’den hamam tanıtımı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

BERLİNER KURIER’DE HAMAM TANITIMI

"Berliner Kurier" gazetesi, Türkiye dışındaki en büyük ve güzel hamam olduğu için başkent Berlin’deki bir hamamın tanıtımını yaptı

"Türk hamamı, insanı dönerden daha güzel yapıyor" başlığıyla verilen haberde, "İşletmeci Yasemin Taşev’e (49) ait "Sultan Hamamı"nın Türkiye’de tüm hamamlardaki hizmetleri sunmakla kalmayıp çok güzel döşenmiş olduğu" belirtildi.
İki çocuk annesi olan Taşev’in, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde kurduğu hamam için bankadan 1 buçuk milyon Euro kredi alarak maddi yük altına girdiği, ancak bugün eski bir çikolata fabrikasının 1000 metrekarelik bir katında kurduğu ve 40 kişi çalıştırdığı hamamın, Türkiye dışındaki en büyük Türk hamamı olduğu ifade edildi.
Hamamı her gün, çoğu Alman olmak üzere yaklaşık 30 kişinin ziyaret ettiği, bakır tasla yıkanıp keselendikten sonra ayrı bir bölümde tatlılar yiyip nargile içmenin mümkün olduğu kaydedildi.
Taşev, her zaman bu planına ve kendi enerjisine inandığını belirterek, "Sultan Hamamı"nda bugüne kadar çok sayıda film çekildiği için de gurur duyduğunu söyledi.
Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.