Berlin’den jeneratör, tuvalet ve ısıtıcılar yola çıktı

Berlin’den jeneratör, tuvalet ve ısıtıcılar yola çıktı

ABONE OL
09:50 - 24/02/2023 09:50
Berlin’den jeneratör, tuvalet ve ısıtıcılar yola çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin’den depremzedelere yardımlar devam ediyor. Berlin’in önde gelen işverenleri Hatay’daki depremzedelere jeneratör, tuvalet, elektrikli ve gazlı sobalardan oluşan malzeme gönderdi.

Berlin’den jeneratör, tuvalet ve ısıtıcılar yola çıktı
Celal İrgi, şirket olarak depremin ilk gününden bu yana yaklaşık 60 bin Euro’luk bağışlarda bulunduklarını kaydetti. İrgi, yaşanan depremin acısını binlerce kilometre uzakta olmasına rağmen hissettiklerini ifade ederken, “Böyle bir depreme ve yaşanan acıya sessiz kalamazdık. Elimizden geldiğince yapabileceğimiz her yardımı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Umarız yaralar en kısa zamanda sarılır ve insanlar temel ihtiyacı olan barınacakları evlerine kavuşur” dedi.

‘TÜM BERLİNLİ İNSANIMIZI KUTLUYORUM’

TDU Başkanı Remzi Kaplan da Berlinli sivil toplum örgütlerinin gösterdiği dayanışmanın takdire şayan olduğunu ifade etti. Kaplan, “Dayanışma ruhu içinde vatandaşlarımızın ilk günden itibaren gösterdikleri üstün çabayı görünce çok duygulandık. Deprem bölgesinden gelmeyenler de sanki kendi yakınları mağdur olmuş gibi yardım kampanyalarına destek verdi. İşverenler de olağanüstü bağışlarda bulundu. Hem maddi bağışlar yapıldı hem de iş insanları depolarını, mekânlarını açarak lojistik destek sağladı. Aynı zamanda işlerine ara vererek zaman ayırdı. Bu nedenle en küçüğünden büyüğüne kadar destek veren tüm Berlinli insanımızı kutluyorum” dedi.

‘KARDEŞ ŞEHİR OLARAK ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ’


Yola çıkan TIR’da 10 bin Euro’luk jeneratör ve ısıtıcı bağışında bulunan Dtsv Başkanı Özcan Mutlu da yardımların sürekli olması gerektiğine dikkat çekti. Mutlu, “Kişisel yardımlarımızın yanı sıra ki ülke arasındaki kardeş şehirler federasyonu olarak da deprem bölgelerine yardım yapıyoruz. Bağışlarla topladığımız yaklaşık 10 bin Euro’luk malzemeyi bugün diğer işverenlerin malzemeleriyle birlikte Türkiye’yi gönderiyoruz. Kardeş belediyelerin önemi böyle afet günlerinde ortaya çıkıyor. Bundan sonra yıkılan şehirler yeniden inşa edilmeye başlanacak. Kardeş şehirler olarak biz de elimizden geldiğince destek vermeye devam edeceğiz. Bir daha böyle bir afet yaşanmamasını dilerken, depremde yıkılan şehirlerin Almanya’daki kardeş belediyelerine de çağrı yaparak, yardımların yıl boyunca devam etmesini ve destek vermelerini isteyeceğiz” diye konuştu.

Berlinli iş insanlarından Kadir Gezer ile Veli Tüfekçi de depremzedeler için bağışta bulundu. Kaynak: Murat Tosun/Hürriyet/Avrupa

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.