*** Berlin’deki Türkler korku duyuyor

*** Berlin’deki Türkler korku duyuyor

ABONE OL
16:10 - 21/03/2009 16:10
*** Berlin’deki Türkler korku duyuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Berlin’deki Türkler korku duyuyor

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Friedrichshain-Kreuzberg ilçesindeki Türkler, işletmelerine saldıran ve yağmalayan kimliği belirsiz kişiler yüzünden korku ve endişe duyuyor

Bild gazetesi, ilçede Türk dükkanlarına bir dizi saldırı düzenlendiğini, geçen hafta içinde "Otonomlar" diye adlandırılan aşırı solcu grubun protesto eylemlerinden sonra meydana gelen olaylar nedeniyle, Türklerin kendilerine saldırılmasından, hırsızlık ve soygun olaylarından endişe duyduğunu yazdı.

Hür Demokrat Parti (FDP) Berlin eyaleti teşkilatı Başkanı Markus Löning, ilçenin Belediye Başkanı Franz Schulz’a mektup yazarak, Türklerin korunması için aşırı solculardan gelen şiddet olaylarına karşı önlemler alınmasını ve güvenlik stratejisi oluşturmasını istedi.

Löning, aşırı sol ve aşırı sağdan gelen şiddet eylemleri arasında fark bulunmadığını, kendi düşüncelerine uymayanlara saldırıldığını, bunun katlanılamayacak bir durum olduğunu belirtti.

İlçede pastane işleten Emine Işık, her gün yalnız çalıştığını ve korku içinde olduğunu, kısa bir süre önce de bir kişinin dükkanı soymaya çalışması üzerine polis çağırdığını ifade etti.

Döner büfesi işleten Hasan Yaşar da, maskeli bir kişinin çalışanlardan birinin yüzüne demir çubukla vurarak kaçtığını, bu tür olayın tekrarlanmasından endişe ettiğini söyledi.

Restoran işleten Cengiz Turnagöl, bir hafta önce protestocuların işletmesine büyük zarar verdiğini ifade ederken, büfe işleten Paşa Kırkgöze, bir şey olabileceği endişesiyle eşini gece çalıştırmadığını belirtti.

Taksi sürücüsü Özcan Cam da, müşterilerinden bazılarının kendisine birkaç kez sataştığını, asıl endişesinin çocuklarıyla ilgili olduğunu, 9 yaşındaki büyük kızının tek başına okula gitmek zorunda olduğunu söyledi.


(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.