Berlin`deki Hızır Orucu Günlerinde Binlerce Kişi Bir Aradaydı

Berlin`deki Hızır Orucu Günlerinde Binlerce Kişi Bir Aradaydı

ABONE OL
18:11 - 17/02/2024 18:11
Berlin`deki Hızır Orucu Günlerinde Binlerce Kişi Bir Aradaydı
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hızır Orucu buluşmaları dün sona erdi. Berlin Alevi Toplumu (BAT) Cemevi İnanç Kurulu tarafından organize edilen Hızır ayı oruç günleri (13-14-15 Şubat)) buluşmaları boyunca, Hızır üzerine Dergah Muhabbetleri yapıldı.

Zakirler deyişler nefesler seslendirdi, Alevi mezarlığı ve Parlamento İnanç Odası ziyaret edildi, hazırlanan lokmalar Cemevi Ana salonunda pay edilip oruçlar açıldı, Hak ve Hızır Aşkına, tüm evren ve canlı yaşamı aşkına çerağlar uyandırıldı gülbenkler dile getirildi.

Dün sona eren 3 günlük Hızır oruç buluşmalarının son günü hem Cemevi’nde hem de Alman Parlamentosu İnanç Odası’nda bir araya gelen AABK, AABF ve AABF Kuzey Bölge İnanç Kurulu, BAT-Cemevi; Yönetim İnanç, Kadın, Gençlik, Denetim, Onur Kurulu temsilcileri ve BDAS temsilcileri çerağ uyandırıp lokmalarını payladı.

Cemevinde Oruç açma öncesi İnanç Kurulu temsilcileri, Seyit Ali Çiçek ve Metin Mat Dede Hızır üzerine konuşmalar yaparken zakirler ise deyişler söyledi. Dergah Muhabbetinin ardından ise yüzlerce kişinin katılımıyla lokmalar pay edip oruç açıldı.

Aynı saatlerde Alman Parlamentosu İnanç Odasında bir araya gelen onlarca kişi çerağ uyandırıp lokmalarını pay etti.

İnanç Odasında yapılan buluşmada selamlama konuşmasını eski SPD Milletvekili Elvan Korkmaz Emre, SPD Milletvekili Helmut Kleebank ve BAT Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Musa Gönül Dede yaptı.

Gönül’ün ardından AABK AABF İnanç Kurulu üyesi Narin Gülçiçeği Ana ve Yüksel Yıldırım Dede Kırmançki (zazaki) ve Türkçe gülbenkler eşliğinde çerağ uyandırdı.

Çerağ’ın ardından BDAJ üyesi Anıl Sarpkaya deyişler seslendirdikten sonra AABK İnanç Kurulu Başkanı Ecevit Emre Dede Hızır ile ilgili konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmanın ardından Ecevit Emre Dede ve AABF İnanç Kurulu üyesi Hasan Doğan Dede lokma gülbengi vererek lokmaları payladı.

Lokma paylaması ardından buluşma, AABF İnanç Kurulu temsilcileri Ali Aba Erez Dede, Ali Rıza Yıldız Dede, Narin Gülçiçek Ana, Hasan Doğan Dede’nin tüm evren ve dünya yaşamı için ve barış için dile getirdikleri gülbenkleri eşliğinde çerağın sırlanması ile sona erdi.

Berlin Hızır buluşmaları 18 Şubat saat 14:00’te BAT-Cemevi’de yapılacak Hızır Cemi Erkânı ile sona erecek.

Haber ve Fotoğraflar: BAT-Cemevi Basın Ofisi/ Ulaş Yunus Tosun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.