Berlin`de Trabzonspor`un Şampiyonluğu kutlandı

Berlin`de Trabzonspor`un Şampiyonluğu kutlandı

ABONE OL
13:39 - 28/05/2022 13:39
Berlin`de Trabzonspor`un Şampiyonluğu kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği’nin organize ettiği şampiyonluk kutlaması ve aile şenliği, Karadeniz’deki yayla şenliklerini aratmadı.

Berlin’e yaklaşık 50 km uzaklıktaki Brandenburg sınırları içinde kalan Trebbin’de 100 dönümlük bir arsa üzerinde yapılan kutlamalara 5 binden fazla kişi katıldı.

Dernek Başkanı İsmail Kadayıfçı’ya ait arsa üzerinde yapılan kutlamalarda Horon tepildi, çoğunluğu yöresel yemeklerden oluşan stantlar açıldı, çocuklar için oyun alanları kuruldu.

Sahnede ise Türkiye’den gelen Karadenizli sanatçılar Trabzonluları coşturdu. Trabzonspor’un şampiyonluk şölenine katılan Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök de önce sahnede katılımcılara hitap etti.

Şenliğin tam bir Karadeniz havasında geçtiğini belirten Başkonsolos Yücekök, şunları söyledi:

“Berlin’de bizim insanımız neredeyse şehrin yüzde 10’unu oluşturuyor. Her sektörde, her iş kolunda insanlarımız aktif bir şekilde çalışıyor, görev alıyor. Bunu hep gururla söylüyorum, Berlin’deki Türk toplumu bu şehrin iskeletini oluşturuyor. Türk toplumunu buradan alırsanız, şehir bile zorlanır. Berlin’e geldiğimden beri her zaman söylerim; Türkler olmadan Berlin’in bir yeri eksik kalır. Bunun en güzel örneğini de horonla burada siz gösterdiniz. Berlin, Berlin olalı böyle horon görmedi.”

Başkonsolos Yücekök konuşmasının ardından Berlinli Karadenizlilerle horon tepti.

‘ŞENLİĞİ DUYUNCA GELDİM’

Trabzonspor kutlamalarının bir diğer konuğu ise Berlin’e ziyarette bulunan Karadeniz kökenli Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç oldu.

Genç, “Kardeş şehir Aachen’i ziyaretimizin ardından görüşmeler için Berlin’e geldim. Karadenizli hemşerilerimizin kutlamasını öğrenince burada kendilerini ziyaret etmek istedim. Berlin’de böyle bir şenliği görmek beni çok mutlu etti” dedi.

Yaklaşık iki saat şölende kalan Şükrü Genç de horona eşlik etti.

Berlin Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı iş insanı İsmail Kadayıfçı, beklenenden büyük bir ilgi olduğunu belirtirken, şenliklerin önümüzdeki yıl da tekrarlanmasına karar verdiklerini söyledi.

Birlik ve beraberlik içerisinde oldukça aşamayacakları hiçbir engelin bulunmadığını belirten İsmail Kadayıfçı, konuşmaların ardından Başkonsolos Rıfkı Ölgün Yücekök’e bir plaket verdi.

Kaynak: Murat Tosun/Hürriyet Avrupa  Fotoğraflar: Burak Karahan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.