*** Berlin’de gizli telefon dinleme rekoru

*** Berlin’de gizli telefon dinleme rekoru

ABONE OL
12:20 - 18/03/2009 12:20
*** Berlin’de gizli telefon dinleme rekoru
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Berlin’de gizli telefon dinleme rekoru

Yeşiller Partisi Berlin Eyalet Milletvekili Bilkay Öney’in yaptığı basın açıklamısa göre, Berlin’de son aylarda 1.000.000 dan fazla kişinin telefon görüşmeleri gizli olarak dinlenmiş

Berlin Adalet Senatörlüğü’nün verdiği son rakamlara dayanarak konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Bilkay Öney, gizli telefon dinleme olayını sert bir dille eleştirerek açıklamasında söşye dedi:

"Adalet Senatörlüğünün verdiği son rakamlara göre, Berlin’de son aylarda 1.000.000 dan fazla telefon dinlenmiş. Böylece Berlin gizli dinlenilen telefon konusunda yeni bir rekora imza atmıştır.


Bu durum çok düşündürücü, çünkü insanların özlük hakları ciddi anlamda zedeleniyor. Ayrıca suçsuz üçüncü şahıslar da bu durumdan olumsuz ve haksız yere etkileniyorlar.

Gerçekten de 1.000.000 telefonun dinlenmesi gerekir miydi, bu da ayrı bir konu. Bugüne kadar Adalet Bakanlığı dinlenilen telefon konusundaki başarısını ortaya koyamadı. Yani dinlenilen telefonlardan kaçı başarılı bir şekilde hakim karşısına çıkarıldı, bu hala belli değil. Adalet Bakanlığı bununla ilgili istatistik tutmayı redediyor.

Öyle anlaşılıyor ki telefon dinlemek, artık Almanya´da da rutin haline geldi.
Bu durum, kendisini demokratik bir hukuk ülkesi olarak tanımlayan Almanya için uygun ve yakışık bir durum değil.

Adalet Bakanlığı gereksiz yere telefon dinletmekten vaz geçmeli ve telefon dinleme gerekliliğini ortaya koyarak, istatistiklerle başarısını belgelemelidir. Almanya, yasalara uymayan bir Muz Cumhuriyeti değildir. Almanya, demokratik bir hukuk ülkesidir ve buna göre de davranmalıdır."

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.