*** Berlin’de 289 kişi gözaltına alındı

*** Berlin’de 289 kişi gözaltına alındı

ABONE OL
15:16 - 02/05/2009 15:16
*** Berlin’de 289 kişi gözaltına alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Berlin’de 289 kişi gözaltına alındı

Almanya’nın başkenti Berlin’deki 1 Mayıs gösterilerinde çıkan olaylarda 289 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi

Berlin’de çok sayıda Türkün de yaşadığı Kreuzberg semtinde dün gece çıkan olaylarda göstericiler polise şişe, taş ve molotofkokteyli attı, çöp bidonlarını ateşe verdi. Polis ise, savaş alanına dönen caddelerde biber gazı ve cop kullanarak göstericilere karşılık verdi.

Berlin Emniyet Müdürü Dieter Glietsch, Berlin İçişleri Bakanı Ehrhard Körting ile birlikte bugün düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs’ta çıkan olaylarda 289 göstericinin gözaltına alındığını, 270’den fazla kişinin de yaralandığını ifade etti.

1 Mayıs’ta yaklaşık 5800 polisin görev aldığını belirten Glitsch, dün gece çıkan olaylar sırasında bazı araçların ve çöp bidonlarının ateşe verildiğini, bir bankanın camlarının kırıldığını, polise şişe ve taş atıldığını söyledi.

Glitsch, polisle göstericiler arasındaki çatışmanın sabah saatlerine kadar sürdüğünü, çok sayıda polisin de yaralandığını kaydetti.

Körting de, göstericilerin amacının kargaşa çıkarmak olduğunu belirterek, olayların geçen yıla oranla daha fazla olduğuna dikkati çekti.

Hamburg kentinin Schanzenviertel semtinde çıkan olaylarda da, 23 kişinin tutuklandığı, 24 kişinin gözaltına alındığı, 6 polisin de yaralandığı belirtildi.

Göstericilerin 4 polis aracına zarar verdiği ve çöp bidonlarını ateşe verdiği kaydedildi.


ha-ber.com (A.A) Erbil BAŞAY
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.