Berlin Türkiyemspor ve ‘Dosteli’nden deprem bölgesine yardım

Berlin Türkiyemspor ve ‘Dosteli’nden deprem bölgesine yardım

ABONE OL
02:20 - 23/05/2023 02:20
Berlin Türkiyemspor ve ‘Dosteli’nden deprem bölgesine yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Başkenti Berlin`de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Depremzedeler Unutulmadı.

Berlin Türkiyemspor ve Dosteli öncülüğünde Berlin’de düzenlenen 19 Mayıs etkinliğinde deprem bölgesi Hassa’da sağlık merkezi inşa edilmesi için bağış toplandı.

Türkiye’de meydana gelen depremin yaralarının sarılmasına katkıda bulunmak için Almanya’nın başkenti Berlin’de etkinlik düzenlenmesine devam edildi.

Berlin’de 2008 yılından beri hizmet veren ‘Evde Hasta Bakım Servisi’ Dosteli ve Türkiyemspor öncülüğünde ‘19 Mayıs Çocuk Spor Bayramı’ adı altında düzenlenen etkinlikte Hatay’ın Hassa ilçesinde bir Sağlık Merkezi inşa edilmesi için hem bağış toplandı hem de kurulan stantlardaki yiyecek ve içeceklerden elde edilen gelirle katkıda bulunuldu.

Berlin’in en köklü spor kulüplerinden Türkiyemspor’un tesislerinde ve sahasında düzenlenen etkinlikte tam bir dayanışma sergilendi. Gün boyu süren etkinlikte çocuk ve gençler gönüllerince eğlenirken, aralarında tekerlekli sandalyelerle gelenlerin de bulunduğu kadınlı erkeli ‘Birinci nesil gurbetçiler’ yoğun ilgi gördü.

BAĞIŞLAR TOPLANDI

Hatay’ın Hassa ilçesinde Sağlık Merkezi inşa edilmesi için Uluslararası Tabipler Birliği ile iş birliği yapan ve öncülük eden Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği (BGTM-BTSE) kurulan stantta hem bilgi verdi hem de bağış topladı. BTSE Başkanı ve Berlin’deki Schlosspark Kliniği Kardiyoloji Bölümü Başkanı uzman hekim Erdal Şafak ile Başkan Yardımcısı dahiliye uzmanı Yunus Ayral, katılımcılara projeyle ilgili bilgi verdiler.

Türk Alman Kadınlar Birliği (BETAK), Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu (wefa) başta olmak üzere bazı dernek ve cemiyetler de stant kurarak hem katkıda bulundular hem de bağış topladılar.

SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ

Eğitim ve sanat alanında hizmet veren Arda Eşberk Akademisi’nin kurucusu Arda Eşberk’in sunuculuğu yaptığı etkinliğin açılış konuşmasını Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen yaptı.

“Silah arkadaşlarıyla birlikte bağımsızlık ateşini yakarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatıp yöneten ve bizlere vatanımızı armağan eden Atamızı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyoruz” diyen Büyükelçi Şen, deprem bölgesine Yardım amacıyla düzenlenen bu etkinliğe katılanlara da teşekkür etti.

Binlerce insanımızın yaşamını yitirdiği depremin büyük acılara yol açtığını hatırlatırken, “Yurt içinde olduğu gibi yurtdışındaki insanlarımız da bu acıları az da olsa dindirebilmek için ilk günden itibaren yardıma koştular. Büyükelçiliğimiz ve başkonsolosluklarımız da bu yardımları koordine etmek için yoğun çaba sarf etti. Yalnız Almanya’dan Türkiye’ye onbinlerce ton yardım gönderildi. Yurtdışındaki vatandaşlarımız, sizler, hepiniz takdire şayan bir dayanışma sergilediniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi. Kaynak: Hürriyet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.