Berlin Başkonsolosu Yücekök Şampiyonları kutladı

Berlin Başkonsolosu Yücekök Şampiyonları kutladı

ABONE OL
10:24 - 23/06/2021 10:24
Berlin Başkonsolosu Yücekök Şampiyonları kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Başkenti Berlin Aziz Nesin İlkokulu’nun Şampiyon gençleri T.C. Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök`ü ziyaret etti.

Berlin’de bir Devlet Okulu olup Türkçe ve Almanca iki dilli eğitim veren Aziz Nesin Avrupa İlkokulunun erkek futbol takımı geçen sene 2020 yılında kapalı salon futbol turnuvasında şampiyon oldular.

46.sı oynanan DRUMBO CUP 2020 de şampiyon ilk Türk okulu olarak Almanya genelinde tarihe geçti. 2021 yılında pandemiden dolayı müsabakalar oynanmadı.

Aziz Nesin İlkokulu’nun bu başarısını kutlamak için T.C.  Berlin Başkonsolosluğu Rıfkı Olgun Yücekök başarılı futbolcuları ve antrenör Hasan Çil’i makamında ağırladı.

İki öğrenci Velilerinde eşlik ettiği bu ziyaret güzel bir sohbetle başladı.

Başkonsolos Yücekök Antrenör Çil ve öğrencileriyle tanışarak Sporun önemini ve faydalarını anlattı. Böyle bir başarının gurbette yaşayan bizler için önemli olduğunu söyledi.

Başarılı sporcular çalışkan olmalıdır. Sadece Sporda değil, okulda derslerinde de başarılı olmak zorundadır dedi.

383 İlkokul arasından çıkıp şampiyon olmak büyük bir emek ister ve Aziz Nesin İlkokulu’nun bu başarıda katkısı olan öğrencileri kutlayarak antrenör ve eğitmen Çil’i böyle büyük başarıdan dolayı tebrik etti.

Sporun çok büyük faydaları olduğunu güzel bir sohbetle öğrencilere anlattı. Daha sonra yeni dönemde Aziz Nesin İlkokulu nu ziyaret edeceğini belirtti.

Eğitmen ve antrenör Hasan Çil Sayın Yücekök’e bizleri davet ettiğinden dolayı teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Son olarak şampiyon takım kupasıyla Sayın Başkonsolos ile birlikte hatıra resim çektirdiler.

Antrenör Hasan Çil ziyaret sonrası öğrencileriyle birlikte yemek yemeye gittiler.

T.C. Berlin Başkonsolosluğu’nu şampiyon takımın öğrencilerinden Berat İspirli, Arda İspirli, Ali Burak Badem, Mikail Büyükşahin, İsmail Büyükşahin ve Antrenör Hasan Çil. Ziyaret etti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.