Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı İftar Yemeği verdi

Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı İftar Yemeği verdi

ABONE OL
17:14 - 29/03/2024 17:14
Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı İftar Yemeği verdi
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı’nın büyükelçilikte düzenlenen iftar yemeğine katılanlar arasında Büyükelçi Ahmet Başar Şen, Azerbaycan’ın Berlin Büyükelçisi Nasimi Aghayev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Berlin Büyükelçisi Beniz Uluer Kaymak, Berlin Eyalet Parlamentosu SPD Milletvekili Orkan Özdemir, Berlin Başkonsolosluğu Başkonsolos Yardımcısı Nağı Tayru, Muavin konsoloslar Müslime Azra İlhan ve Mehmet İnanç Arslan, Büyükelçiliği Kara ve Hava Ataşesi Albay Gediz Gedizgil, Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri V. Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Emre Şimşek, Berlin Büyükelçiliği İletişim Müşaviri Hasan Kocabıyık, TDU Başkanı Remzi Kaplan, UID Berlin Eyalet Başkanı Sinan Kaplan, Berlin Süryani Cemaati Ruhani Lideri Murat Uzel, ADD-Berlin Başkanı Olcay Başeğmez, BETAK Başkanı Hatice Selçuk, Berlinli iş insanları, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri ile davetli konuklar katıldı.

DİTİB Din Hizmetleri Görevlisi İlhan Temür tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve Türkçe açıklamasıyla başlayan program, Başkonsolos Şanlı’nın konuşmasıyla devam etti.

Başkonsolos İlker Okan Şanlı açılış ve selamlama konuşması yaptı

Başkonsolos Şanlı, davete katılan tüm konuklarını selamlayarak ve “hoşgeldiniz” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Seçkin konuklarım, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Keza konuşmama başlamadan önce, dün gece geç saatlerde PKK terör örgütü destekçilerinin saldırısına uğrayan Hannover Başkonsolosluğu’muza, başkonsolosumuz Gül Özge Kaya ve çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanması, tahrik amaçlı bu saldırı, Terör örgütü destekçilerinin Almanya’daki huzurun bozulmasına yönelik tehdit hareketlerinin son örneği. Terör destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesi beklentimizdir.

Bugün, Almanya’daki tüm Türklerin evi olan Büyükelçiliğimizin çatısı altında, Sayın Büyükelçimizin teşrifleriyle Ramazan ayının bu güzel akşamında sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. İçinde bulunduğumuz bu mübarek ay süresince sizlerle iftar sofralarında sıklıkla bir araya geliyor ve bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Ramazan ayının anlamına isabetle karşılık gelecek biçimde bu davetler vesilesiyle birlik ve beraberliğimiz daha da pekişiyor. Sofralarımızın bereketi daha da artıyor. Berlin’de sizlerle birlikte idrak etmekte olduğum bu ilk Ramazan ayında, görüyorum ki, Berlin’deki Türk toplumu bu mübarek ayı hakkını vererek yaşıyor ve yaşatıyor. Sofralarımızdan bu bereket ve muhabbet hiç eksik olmasın. Daha nice Ramazanlara inşallah hep birlikte sağlıkla ulaşırız.

Türk toplumunun kıymetli fertleri, Türk toplumunun Almanya’daki onlarca yıllık tarihi zaviyesinden baktığımda, hem bu şerefli geçmişe olan hürmetim, hem de Türk toplumunun Almanya’daki aydınlık geleceğine olan güven ve inancım daha da artıyor. Birinci kuşak büyüklerimizin yokluklar ve zorluklar içinde buralara diktiği bayrağın kuşaktan kuşağa ve elden ele artık daha da yüksek irtifalarda dalgalandığını gururla görüyoruz. Bugün Türk toplumu Almanya’da hayatın her alanında güçlü veya güçlenmekte olan bir konumla yer almaktadır. Bu durumun önümüzdeki on yıllarda yavaşlamadan, aksine doludizgin devam edeceği ise şüphesizdir. Bugün Türk insanı, bulundukları mahallelere huzur ve sükûnet getirmekte, ekonomi, siyaset, kültür ve sanatın yanı sıra toplumsal barışa de katkı sağlamaktadır. Gerek ana vatanlarına gerek içinde yaşadığı Alman toplumuna ödev ve sorumluluklarının tam bilinci içinde, her daim bir “güç” ancak “pozitif bir güç” olarak mevcudiyetini sürdürmektedir.

Gazze başta olmak üzere, bugün İslam coğrafyasının bazı kısımları son derece zor koşullar içerisinde bulunmaktadır. Gazze’nin yanı sıra, savaş ve çatışma içindeki tüm İslam ülkelerinin en kısa sürede barış ve huzur ortamına kavuşmaları ve buralarda yaşayan Müslümanların bundan sonraki Ramazan aylarını huzur ve güven içerisinde idrak etmeleri en içten temennimizdir. Bugün, gönüllerimiz ve dualarımız kardeşlerimizle beraberdir.

Başkonsolosluk olarak sizlerin her zaman yanında ve siz Türk toplumunun kıymetli fertleriyle omuz omuza olduğumuzu, sizlerle her vesileyle bir araya gelmeyi önemsediğimizi, hülasa Türk sivil toplumumuzun hızına ayak uydurduğumuzu bir kez daha bu vesileyle vurgulamak isterim. Sizlerin hayatlarına dokunan konular, sizler için olduğu kadar bizler için de önemlidir. Güzel Türkçemizin gelecek nesillere layıkıyla aktarılması, toplumumuza din hizmetlerinin gereğince sunulması, engelli bireylerin ve ailelerinin durumları, koruyucu ailelik başta olmak üzere sosyal boyutlu konular, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığıyla mücadele ve daha niceleri öncelik sıralamamızda en önde gelen konulardır. Bu alanlarda Berlin’de kaim kıymetli dernek ve sivil toplum kuruluşlarımızla önümüzdeki dönemde de yakın bir mesai içinde çalışmak istiyoruz. Biliyoruz ki, bu faaliyetlerle yalnızca Türk toplumuna değil, evsahibi şehrimiz Berlin’in de gönenç ve refahına katkı sağlamaktayız.”

Başkonsolos Şanlı’nın konuşmasından sonra, okunan ezanla iftarlar açıldı.

İftar yemeğinden sonra duasını Dr. Şimşek yaptı. Program sonrası büyükelçiliğin salonunda içilen çaylarla ve ikili üçlü sohbetlerle devam etti. Kaynak: Berlin SES

Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.