BENZİN ZAMMININ SORUMLUSU SEDAT PEKER Mİ ?

ABONE OL
23:00 - 21/05/2021 23:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Gezi olaylarının Türkiye’ye doğrudan maliyetinin 1,4 milyar dolar, dolaylı maliyetinin ise 100’lerce milyar doları bulduğunu söylemişti .

Yandaş medyada gereken desteği esirgemedi kendisinden ;
Borsadaki şirketlerin piyasa değeri düşmüş . Bir ayda 8 milyar dolarlık yabancı sermaye kaçmış o günlerde.
Hatta bir medya kuruluşu psikolojik etkiyi parasal değerle ölçemeyiz , çok büyük zararımız oldu demişti.
Gezi olayları sebebi ile dolar yükselmiş , faizler artmış filan hepsini anlattılar kısacası.

Şimdi motorin , benzin ve LPG ye yapılan zammın sorumlusu Sedat Peker olması gerekmez mi ?

Son zamanların youtube de neredeyse en çok izlenenlerin başında geliyor. Hükümet yetkilileri için anlattıklarının eğer yarısı doğru ise , Memleket bitmiş. Hepsi doğru ise zaten yapacak bir şey yok.

Bu videolarda ki anlatılanlar doğru ise zaten bu kadarlık zamla geçiştiremezler olayları !

Aslında kendisinin TRT ekranlarında çıkacağı günleri iple çekiyoruz. Şimdi TRT çağırsa ve Sedat Peker den şöyle bir cevap gelse “ Osman Öcalan’ın çıktığı ekrana ben çıkmam “ !

Peki kimdir Peker ?

“Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” sebebi ile ceza alıp yatmış içeride . Çete lideri yada mafya diyebilir misiniz ?

“halkı  kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” için içeride yatmış bir siyasetçiye  “bölücü “ diyebiliyorsanız , gelin buna da çete lideri deyin. Parti değiştirmiş bir başka siyasetçiye ” dönek ” diyemiyorsanız yada dün hükümeti eleştirirken bu gün peşinden gidenlere “fırıldak” diyemiyorsanız , Peker içinde bir şey demeyin.

 Ya hep doğruları söyleyeceksiniz , yada hepsine susacaksınız.

Döviz artar , dış güçler ..

Borsa düşer , muhalefet suçlu.

Ekonominin kötü gidişinden Fetullah Gülen …

Geriye benzin zamları kalıyor. Onun tek sebebi de Sedat Peker bence !

Devletin zayıfladığı ve hükümetin güçlendiği bir ortamda her soruna bir bahane bulmak zorunda kalırsınız. 20 yıldır yönettiğiniz ülkenin bütün sorunlarından sadece hükümet sorumludur. Dış güçlere , paralel yapılara gücünüz yetmeyecekse muhalefeti ezmek için mi göreve geldiniz.

Şimdi Sedat Peker’in yanlış yada doğru konuşmasını tarihe bırakıp , içimizi soğutmasına gelelim.

Çıkıp AKP kadrolarını eleştiren , hem de bağırarak konuşabilen bir kişi toplumun desteğini almaya başladı .

Muhalefetten bulamadığımız bir dik duruşla , gemileri yakmışlığın “güveni” ile konuşuyor. Beklentisini bırakmış hayattan. Bu yolda, bitme pahasına yanıyor bir mum misali. Sebebi ne olursa olsun , “bu güne kadar neden sustun” demeden dinlemeliyiz. Fakat bir şey hatırlatmak istiyorum.

Bu ekipteki saydıkları kirlenmişse anlattığı kadar , AKP genel Başkanını  kenarda tutmasını anlayamadım. “ Tayyip abi  “ diyerek geçiştiremez.

“Tayyip abi” bu ülkenin son 20 senesinden sorumludur. Vekili kirlenmişse “Tayyip abinin” adamıdır. Bakanı çalmışsa “Tayyip abinin” bakanıdır. Seçtikleri paralelci çıkmışsa , “Tayyip abi” sorumludur. Cumhuriyet yıkılırsa sorumlusu , demokrasi çökerse sebebi “Tayyip abi” olur.

İlk videoyu dört gözle bekliyoruz . Sedat Peker’e son bir sözüm olacak. Masaya çok vuracaksan kolundaki saati de çıkart . Her çarptığında kırılacak diye içimiz gidiyor , malum bizde yok !

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.