Belediyelerden yangınzede çiftçilere destek

Belediyelerden yangınzede çiftçilere destek

ABONE OL
00:09 - 24/09/2021 00:09
Belediyelerden yangınzede çiftçilere destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’da belediyeler Manavgat Orman yangınında zarar gören çiftçilere desteklerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bal üreticilerine kovan, Manavgat Belediyesi de sulama borusu desteği yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Şube Müdürlüğü tarafından Manavgat orman yangınında zarar gören 32 bal üreticisine 320 adet kovan yardımında bulundu.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Şube Müdürü Metin Kazaroğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak Manavgat ilçesinde yangından zarar gören arı kovanlarını yerinde tespit ettik. Üreticilerimizin mağduriyetlerini gidermek için kovan dağıtımını gerçekleştirdik. Bundan sonra da üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Manavgat Belediyesi’nden sulama borusu desteği

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de büyük yangın felaketi sonrasında tarımsal üretimin sekteye uğramadan sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çiftçilere sulama borusu dağıtımının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Euroka Sigorta A.Ş yetkililerinin de katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Sözen, şunları kaydetti.

‘’Orman yangınlarında zarar gören tüm vatandaşlara bire bir ulaştık. Hayırseverler aracılığıyla gelen destekleri ivedilikle ulaştırdık. Çiftçilik ve üreticilik yaparak hayatını sürdüren vatandaşlarımız büyük yangın felaketinin ardından mağduriyet yaşadı. Sulama borusu, tarımsal üretimin en önemli unsurlarından biridir. Üreticimize ve köylümüze bir nebze de olsa katkımız olduysa ne mutlu bize. Yaralarımızı sarmamıza katkı sağlayan, destek veren tüm kuruluşlara Manavgat halkı adına yürekten teşekkür ediyorum. Yangından zarar gören tüm vatandaşlarımızın her an yanlarında olmaya devam ederek tüm yaralarımızı birlikte saracağız.’’

Süt tankı dağıtıldı

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi kooperatifler aracılığıyla gerçekleştirilen destekleme kapsamında Döşemealtı ilçesi Kovanlık Köyü Sulama Kooperatifi’ne 4 tonluk süt tankı hibe etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Manavgat-Aşağı Işıklar, Korkuteli Bozova, Yeşilyayla ve Yelten mahalleleri ile Elmalı Yuva ve Akçainiş mahallelerindeki Süt Üreticileri Birlik üyesi olan Kooperatiflere süt tankı verilmişti.

SS Kovanlık Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Serkan Çoban, şunları kaydetti.

‘’Köyümüzde 15 ton civarında süt var. Bu sütlerin soğutması yeterli değildi. Elimizde sütler bozulabiliyordu. Çiftçinin kaybı azaldı. Zararımızı minimuma düşürdük. Sütümüzü en kısa zamanda soğutup fabrikalara pazarlayabiliyoruz.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.