Belediyeler ikinci dalgada gıda sıkıntısına hazırlanıyor

Belediyeler ikinci dalgada gıda sıkıntısına hazırlanıyor

ABONE OL
07:57 - 26/11/2020 07:57
Belediyeler ikinci dalgada gıda sıkıntısına hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’da belediyeler pandemide ikinci dalgada gıda sıkıntısı yaşanmaması amacıyla buğday ekimine başladı.

Merkez Muratpaşa ve Kepez ilçe belediyeleri, pandeminin ikinci dalgasında gıda sıkıntısı yaşanmaması ve vatandaş ihtiyaçlarının daha iyi karşılanması için boş bulunan belediye arazilerinde tarımsal üretime yöneldi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, pandeminin ilk döneminde Türkiye’ye örnek proje geliştirerek boş kullanılmayan belediye arazilerini mısır ektiklerini anımsattı.

Hasat sonrası mısırı değirmende un haline getirerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldığını, bir kısmının da Belediye aşevinde kullanıldığını ifade eden Uysal, şunları kaydetti.

‘’Salgın koşullarında tarımsal üretimin önemine dikkat çekmek için başlattığımız mısır ekimi buğdayla devam ediyor. Pandemi koşullarında yaşıyoruz. Alacağımız önlemlerden birisi de gıda üretimine önem vermek. Amacımız, şehirleşmiş bölgelerde bile ekim yapıldığını göstermek. Herkese üretim çağrısı yapıyoruz.”

Muratpaşa’nın Antalya’nın kalbi olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, şöyle devam etti.

‘’Mısır ekiminden sonra şimdi de buğday ekimi yapıyoruz. Yamansaz bölgesindeki alanı traktörlerle sürüp ekime uygun hale getirmek için çalışmalara başladık. Kışı, yağmur sezonunu kaçırmadan buğday ekimi yapıyoruz. Bütün Türkiye’ye bunu öneriyoruz. Amacımız, şehirleşmiş bölgelerde bile ekim yapıldığını göstermek. Türkiye’ye örnek olabilmektir. Herkese üretim çağrısı yapıyoruz. Pandemi koşullarında yaşıyoruz. Buna karşı alacağımız önlemlerden birisi de gıda üretimine önem vermek ve olabildiğince mevcut olanaklar içerisinde bu ürünleri üretmek.’’

Kepez’de 500 dönüm buğday ekimi yapıldı

Kepez Belediyesi de pandemi sürecinde gıda sıkıntısına dikkat çekmek amacıyla 200 dönümü Antalya Orman Çiftliği olmak üzere toplam 500 dönüm tarlada 10 ton ekmeklik buğday ekimi gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, pandemide ilçe sınırlarında atıl halde bulunan arazileri tarlaya dönüştürdüklerini söyledi. Ekim sonucu 200 ton buğday hedeflediklerini anlatan Tütüncü, şunları kaydetti.

‘’Bölgemiz sınırları içerisinde atıl kalan arazileri de ekiyoruz. Çiftliğe ve tarlaya dönüştürülen arazilere, ekmeklik kırmızı-yarı sert-kılçıklı buğday çeşidi olan ‘pandas’ ekildi. Ektiğimiz buğdayları una dönüştüreceğiz. Unu ve ekmeği vatandaşlarımızla paylaşacağız.’’

Antalya Orman Çiftliği projesi hakkında da bilgi veren Tütüncü, şöyle konuştu.

‘’Çiftliğimizde sadece hububat yetiştirmeyeceğiz. Akdeniz bölgesinin meyve ve sebzelerini de çiftliğimizde üreteceğiz. Çiftlikte hayvancılıkla ilgili üniteler de bulunacak. Antalya Orman Çiftliği, güzel bir Ziraat Meslek Lisesi ile de nitelikli bir yer haline gelecek. Akdeniz bölgesinde tarımın üzerine yeniden düşünülmeye başlanıldığı şu günlerde bu projemiz, hepimiz için ufuk açıcı bir çalışma olacak.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.