Belediye, turizm sektörüne ücretsiz kalifiyeli eleman yetiştirecek

Belediye, turizm sektörüne ücretsiz kalifiyeli eleman yetiştirecek

ABONE OL
21:09 - 22/11/2021 21:09
Belediye, turizm sektörüne ücretsiz kalifiyeli eleman yetiştirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Düşük ücret, ağır çalışma koşulları ve pandemi süreciyle birlikte kalifiyeli elemanların turizm sektöründen uzaklaşması nedeniyle Muratpaşa Belediyesi, turizmin sorununu çözmek amacıyla ücretsiz kalifiyeli eleman yetiştirecek.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, turizm sektörünün ihtiyacı olan ara eleman yetiştirilmesi amacıyla yeni bir eğitim programına başlayacaklarını bildirdi.    Program yiyecek ve içecek, konaklama ve seyahat, güzellik ve saç bakım, büro yönetimi ve sekreterlik başlıklarında 18 branşta gerçekleştirileceğini belirten Başkan Uysal şunları kaydetti.

‘’Türkiye’nin 10 milyar dolar üzerinde gelir elde ettiği yegane sektörlerin başında turizmin geliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre yılın üçüncü çeyreğinde turizm gelirleri 11 milyar 395 bin dolar olarak gerçekleşti. Bu gelirin yüzde 78’i yabancı ziyaretçilerden elde edildi. Turizm sektörü, aynı zamanda, 1 milyondan fazla kişiye doğrudan istihdam sağlıyor.’’

Başkan Uysal, covid-19 nedeniyle sektörün yaşadığı daralmada hem mevcudu korumak hem de yeni yeni gündeme gelen yatırımlarla oluşacak personel ihtiyacına yanıt verebilmek için niteliğin ön plana çıktığını belirtti.

Nitelikli personel için de yaygın eğitim faaliyetlerinin son derece önemli olduğu anlatan Uysal, şöyle devam etti.

‘’Bu amaçla turizm sektörüne yönelik ara elaman yetiştirme programı başlattık. Program yiyecek ve içecek, konaklama ve seyahat, güzellik ve saç bakım, büro yönetimi ve sekreterlik başlıklarında 18 branşta gerçekleştirilecek.

Konaklama ve seyahat hizmetleri başlığında, ön büro, rezervasyon, tur animatörü, meydancı, kat hizmetleri, santralist ve bagaj taşıyıcısı kursları açılacak. Yiyecek ve içecek hizmetlerinde ise otobüs hostesi, pastacı çırağı, içecek servisi, servis görevlisi, servis ve bar komisi, bulaşıkhane görevlisi kursları gerçekleştirilecek.  Büro yönetimi ve sekreterlik başlığında ise 177 saatten oluşacak danışma görevlisi kursu, güzellik ve saç bakım hizmetlerinde ise tırnak süsleme, protez tırnak ve cilt bakımı kursları düzenlenecek.’’

Kurslar Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi (ASSİM) ile birlikte belediyenin diğer kurs merkezlerinde düzenlenecek.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.