Belarus’ta Ağustos Ayından Bu Yana Süren Gösterilerde Yeni Gözaltılar

Belarus’ta Ağustos Ayından Bu Yana Süren Gösterilerde Yeni Gözaltılar

ABONE OL
14:27 - 23/11/2020 14:27
Belarus’ta Ağustos Ayından Bu Yana Süren Gösterilerde Yeni Gözaltılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Belarus’un başkenti Minsk’te Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko karşıtı gösterilerde 200’den fazla kişi gözaltına alındı.

Pazar günü binlerde kişi Lukaşenko’nun istifa etmesi talebiyle sokaklarda gösteri yaptı. Sivil Toplum Kuruluşu Vesna-96’ya göre gösteriler sırasında polis 205 kişiyi gözaltına aldı.

Ülkede 9 Ağustos’ta yapılan seçimlerin ardından her haftasonu protesto gösterileri devam ediyor. Uluslararası gözlemciler de yapılan seçimlerde şefaflık olmadığı konusunda kaygılarını dile getirmişlerdi. Bugüne dek yapılan gösterilerde 7 bin 500’den fazla kişi gözaltına alındı.

Bu ay başında hükümet muhalifi isimlerden birinin, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybetmesi neticesinde gösterilerdeki tansiyon daha da arttı.

Ülkeyi 26 yıldır yöneten Lukaşenko istifa etmeyi reddederken seçimleri yüzde 80 oyla kazandığını iddia ediyor.

VOA tarafından geçilen Belarus’ta Ağustos Ayından Bu Yana Süren Gösterilerde Yeni Gözaltılar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Belarus’ta Ağustos Ayından Bu Yana Süren Gösterilerde Yeni Gözaltılar haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Belarus’ta Ağustos Ayından Bu Yana Süren Gösterilerde Yeni Gözaltılar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.