DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı’na Atandı 

Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı’na Atandı 

ABONE OL
12:34 - 29/01/2022 12:34
Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı’na Atandı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ı Adalet Bakanı olarak atadı. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Bozdağ, istifa eden Abdülhamit Gül’den boşalan koltuğa oturacak. Atamanın Anayasa’nın 104 ve 106’ncı maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

Resmi Gazete Bekir Bozdağ

25 Aralık 2013 ve 6 Mart 2015 arasında da Adalet Bakanlığı yapan Bozdağ, 19 Temmuz 2017’de görevi Abdulhamit Gül’e devretmişti.

Gül, Twitter mesajıyla Bekir Bozdağ’ı tebrik etti. Bozdağ’ın istifa gerekçesine Resmi Gazete’de yer verilmedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Bekir Bozdağ’ı Twitter’dan tebrik etti.

Bekir Bozdağ kimdir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin internet sitesindeki biyografisine göre 1965’te Yozgat Akdağmadeni’nde doğan Bozdağ, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu ve Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında yaptı. Bozdağ ayrıca Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

1999 yılında Fazilet Partisi Akdağmadeni (Yozgat) Belediye Başkan Adayı olan Bozdağ, 1999-2001’de Fazilet Partisi Yozgat Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

2001-2002 yıllarında AKP Yozgat kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı, 2002-2007 arasında AK Parti Teşkilat Başkanlığında değişik illerde İl Koordinatörlüğü ve Bölge Koordinatörlüğü yaptı. 2015 yılında AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı (2015) görevlerinde bulunan Bozdağ; 22, 23, 24, 26 ve 27. Yasama Dönemlerinde Yozgat Milletvekili seçildi.

22. Yasama Döneminde TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği, 23. Yasama Döneminde AK Parti TBMM Grup Başkanvekilliği yapan Bozdağ 61. Hükümette Başbakan Yardımcısı, 61, 62, 64 ve 65. Hükümetlerde Adalet Bakanı, 65. Hükümette Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olarak görev yaptı. Bozdağ Cumhurbaşkanı fahri Başdanışmanlığı görevinde bulundu.

Bozdağ 27. Yasama Döneminde Anayasa Komisyonu Başkanlığına seçildi.

TÜİK Başkanı Dinçer görevinden alındı

Resmi Gazete yayımlanan karara göre Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer görevinden alınarak yerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Erhan Çetinkaya atandı.

Resmi Gazete TÜİK

Dinçer 2021 yılının Şubat ayında bu göreve atanmıştı. Bir süredir açık bulunan TÜİK Başkan Yardımcılığı’na ise yine Resmi Gazete’de yayılanan kararla Doç. Dr. İbrahim Demir getirildi.

TÜİK; memur, işçi ve emekli maaşlarında esas alınmakta olan üretim, tüketim fiyat endeksleriyle enflasyon oranlarını açıklayan resmi kurum olmasına karşın son yıllarda “AKP iktidarı etkisi altında kaldığı ve gerçek verileri yansıtmadığı” eleştirileriyle gündemdeydi.

2018 Haziran ayından itibaren TÜİK’in Erdoğan’ın damadı da olan o dönemki Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a bağlı oluşu eleştirileri arttırmıştı.

CHP ve muhalefet temsilcileri ile ekonomistler, “TÜİK’in açıkladığı enflasyon ve işsizlik oranlarıyla ülke gerçekleri arasında çok ciddi fark olduğu” görüşünde.

VOA tarafından geçilen Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı’na Atandı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı’na Atandı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı’na Atandı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (2)
  • Mert

    Hazreti Ebu Bekir’in haram lokma hassasiyetini bile aklını getirmeyen düşünmeyen ey AKP’liler. Sıddık-ı Ekber, yemeğini getiren hizmetçisine, her defasında onu nereden getirdiğini ve hangi yolla tedarik ettiğini sorardı değilmi?
    Peki ya siz bu Bakanlık makamında itaat ettiğiniz Firavun ile Halk arasındaki Adaletiniz davranışınız nasıl olacak?

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Mert

    Madem bu Bakanlıkta kötü birisiydi neden tekrar bu göreve getirdi?
    Demem oki;
    Şimdiye kadar göreve getirilerek TÜİK gibi ve bu eskiler gibi, sonrada görevden alınmasının bir açıklaması olabilirmi?
    Nasıl da onları kullandı ve halen kullanıyor. Yarın ilerde RTE halka nemi diyecek?
    Bende suç günah yok. Bana bir sorun bakalım ben bunları neden böyle yaptım? Onlar zaten görevlerini doğru yapmadıkları ihmal ettikleri için ben onları görevden aldım diye işin içinden sıyrılmaya çalışacak nasıl mı?
    —-https://www.youtube.com/watch?v=azndqr2cq-s—-

    Yanıtla
    +0
    -0