BAYRAMINIZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN

BAYRAMINIZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN

ABONE OL
00:48 - 10/04/2024 00:48
BAYRAMINIZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN
3

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ramazan’ı uğurladık. Ramazan bizden memnun olarak ayrıldığını söyledi. Son çıkıştan el sallarken, gözlerinden akan yaşlar yanaklarından süzülüyordu.

O kadar memnun olmuş ki; öf bile demeden, yüzümüzü dahi ekşitmeden kendisini bir ay boyunca ağırlamamızdan dolayı, seneye on gün önce gelecekmiş.

Karşılıksız fedakarlıklarda bulunmuşuz, ihtiyaç sahiplerini görüp gözetmişiz, iftar sofraları kurarak insanları, dil, din, ırk ayrımı yapmadan o sofralarda buluşturmuşuz. Dünyanın değişik coğrafyalarındaki insanlar için maddi fedakârlıklarda bulunmuşuz. Bütün bunlar Ramazan’ın çok hoşuna gitmiş.

Evet sevgili dostlar, dostların en güzeli, sevgili Ramazan’la bir ay beraber yürüdük bu yollarda; bazen aç kaldık, bazen susuz. Elimizi attığımız zaman ulaşabileceğimiz her türlü yiyecek ve içecekten bile sırf Ramazan rahatsız olmasın diye vazgeçtik.

Buna rağmen, onu misafir olarak ağırlamaktan yüksünmedik. Ne istediyse onu yaptık. Yeme dedi yemedik, içme dedi içmedik. Ver! dedi verdik. Pes etmedik, hep verdik, alan el değil veren el olduk.

Yorgunluğumuz var elbet.

Şimdi biraz soluklanma zamanı. Muhabbet zamanı. Kucaklaşma zamanı. Coşkumuzu devam ettirme zamanı. Ramazan gitti ama yerine Bayram geliyor. Onu da layıkıyla ağırlayalım. O da mutlu olarak ayrılsın aramızdan.

Küskünlüklerimiz varsa nefis yapmayalım barışalım. Fakir fukarayı sevindirelim. Onlar da bayram yapsınlar. Büyüklerimizin ellerinden öpelim. Yanımızda değillerse telefonla görüşelim.

Bayramın misafir olarak aramızda bulunacağı günlerde bir ay boyunca biriktirdiğimiz hatıralarımızı, sevincimizi onlarla paylaşalım.

Bayramınız hayırlara vesile olsun.

RÜŞTÜ KAM

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.