*** Bayram’ın istifası hükümeti sarstı

*** Bayram’ın istifası hükümeti sarstı

ABONE OL
15:45 - 06/05/2009 15:45
*** Bayram’ın istifası hükümeti sarstı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Bayram’ın istifası hükümeti sarstı

Berlin eyalet meclisinin Türk kökenli üyesi Canan Bayram, Sosyal Demokrat Partiden (SPD) istifa ederek Yeşiller Partisine geçti

Bayram, istifa kararının gerekçesini açıklarken, SPD’nin kadın politikalarında yetersiz olduğunu ve üst düzey yönetimlerde çok az kadın bulunduğunu belirterek, "Milletvekili olarak ciddiye alınmadım" dedi.

Berlin toplu taşıma şirketi BVG’deki yönetimin oluşturulmasında da partinin yasalara uymadığını ve yasal olmayan bir durumu savunduğunu ileri süren Bayram, SPD’li Berlin eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit’ı, SPD eyalet meclisi grubu başkanı Michael Müller’i ve eski eyalet Maliye Bakanı Thilo Sarazin’i, kadınların eşit haklara sahip olduğu belirtilen yasaları dikkate almamakla eleştirdi.
    

Bayram’ın istifasından sonra SPD’nin meclisteki sandalye sayısı 52’ye düşerken, Yeşillerin sandalye sayısı 24’e yükseldi.
    

Berlin eyaletindeki koalisyon hükümetini oluşturan SPD ve Sol Partinin 149 sandalyeli meclisteki toplam üye sayısı böylece 75’e düştü.
    

Berlin’de bazı politikacılar, erken seçim talep ederken, SPD’nin sadece halk arasında değil, mecliste de artık çoğunluğu her zaman sağlayamayacağını ve bazı önemli kararları alamayacağını öne sürdü.
    

Alman gazeteleri de, bu değişen dengeler nedeniyle Bayram’ın istifasına geniş yer verdi.
    

Bild gazetesi, "Wowereit için siyasi dram" başlığıyla haberi birinci sayfadan verirken, B.Z gazetesi "Wowereit’ın iktidarı sallantıda", Berliner Kurier gazetesi de "Wowereit sallantıda" başlıklarını kullandı.
    

SPD’ye 1999 yılında üye olan ve Berlin’de avukatlık yapan Bayram, 2006 yılında Berlin’de yapılan eyalet meclisi seçimlerinde, Türklerin de yoğun olarak yaşadığı Friedrichhain-Kreuzberg seçim bölgesinden doğrudan milletvekili seçilmişti.


ha-ber.com (A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.