Bayram namazına izin çıkmadı

Bayram namazına izin çıkmadı

ABONE OL
22:51 - 06/05/2020 22:51
Bayram namazına izin çıkmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
Avusturya’da, sınır kontrolleri 31 Mayıs’a kadar uzatıldı. 15 Mayıs’ta açılacak ibadethanelerde ise bayram, cuma ve teravih namazları kılınamayacak.

Avusturya’da, İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, son olarak 7 Mayıs’a kadar uzatılan sınır kontrolü uygulamasının bir kez daha uzatılarak 31 Mayıs’a kadar süreceği kaydedildi.

Öte yandan Avusturya İslam Cemaati (İGGÖ) Başkanı Umut Vural, 15 Mayıs’ta açılacak ibadethanelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bayram, cuma ve teravih namazları kılınamayacak

Vural, belirli özelliklere sahip camilerin açılacağını, yalnızca sabah, öğle ve ikindi namazlarının cemaatle kılınmasına izin verileceğini belirterek, bayram, cuma ve teravih namazlarının bu ramazanda kılınmasının mümkün görünmediğini aktardı.

10 metrekareye bir kişi 

Cemaatin kendi seccadelerini beraberinde getirmesi gerektiğini kaydeden Vural, 10 metrekareye bir kişi gelecek şekilde camiye girişlere izin verileceğini, iki metre sosyal mesafe kuralına dikkat edileceğini dile getirdi.

Girişte dezenfektan zorunluluğu

Vural, olası bir durumda ulaşmak için cami cemaatinin iletişim bilgilerinin alınacağı bilgisini paylaşarak, her cami girişinde dezenfektan bulundurulması gerektiğinin de altını çizdi.

Abdesthaneler kapalı tutulacak

Camilerin abdesthanelerinin kapalı tutulacağını söyleyen Vural, maske kullanımının en önemli kurallardan biri olduğunu vurguladı.

Avusturya’daki vaka sayısı 15 bin 626, can kaybı ise 608 olarak açıklandı.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.