Bavyera’da yaz tatili başlıyor

Bavyera’da yaz tatili başlıyor

ABONE OL
22:04 - 25/07/2022 22:04
Bavyera’da yaz tatili başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Havalimanı 680 bin yolcu bekliyor. En popüler destinasyon Antalya.

Albrecht Dürer Nürnberg Havalimanı’nda Bavyera yaz tatillerinde yaklaşık 680.000 yolcu bekleniyor, yalnızca ilk hafta sonu (Cuma dahil) 42.000’den fazla yolcu bekleniyor – bu neredeyse Corona’dan öncekinin ve 2021’dekinin iki katından fazla! Tatil sezonu için yaklaşık 5.000 turist kalkış ve inişi planlanıyor. En popüler destinasyon 400’e varan kalkış ile Antalya.

PERSONEL SAYISI ARTTIRILDI

Yüksek hacimli seyahatle başa çıkabilmek için havalimanı personelini artırdı: “Aralık 2021’den bu yana büyük bir kampanya yürütüyoruz. O zamandan beri 150 yeni insanı işe alabildik” diyor Dr. Nürnberg Havalimanı Genel Müdürü Michael Hupe

“Personel alımına yönelik ilave önlemleri memnuniyetle karşılıyoruz, örneğin federal hükümetin AB üyesi olmayan vatandaşların yer hizmetleri için, örneğin Türkiye’den onay alması,” diyor Dr. Korna. “Bir ihtiyacı kaydettik ve Ağustos ayından itibaren üç ay boyunca kullanmayı planlıyoruz. Bu, trafikte veya yeniden planlamada şu anda öngörülemeyen kısa vadeli artışları yumuşatmamıza destek veriyor.” Yönetim, teknoloji ve yönetimden gönüllüler de trafik zirveleri için yardım sağlıyor.

VARDİYA BAŞINA İKİ TON BAGAJ

Dokuz ülkeden 120’den fazla çalışan, yalnızca bagaj tasnifinde 24 saat çalışıyor. Tatillerde yaklaşık 600.000 bavul ve çanta yüklüyorlar; yani günde 13.000 parça bagaj. Bir kişi kas gücüyle vardiya başına iki tondan fazla ağırlık taşır. Check-in kontuarlarında ve özellikle apronda bulunan personel, yoğun zamanlarda önemli ölçüde artırılacaktır.

20  DEN FAZLA HAVA YOLU NÜRNBERG’DEN KALKIYORr

20’den fazla havayolu yaz aylarında havaalanına uçuyor. Antalya’ya ek olarak, en önemli turistik destinasyonlar Palma de Mallorca (300’den fazla gidiş), Kandiye ve Hurghada (sırasıyla 60 ve 40’tan fazla gidiş) ve Rodos’tur (yaklaşık 30 gidiş). Akdeniz çevresindeki en güzel destinasyonlara haftada 125 defadan fazla gidiliyor. Asya’dan ABD’ye uzun mesafeli rotalara, altı Avrupa merkez havalimanına günde 13’ten fazla bağlantıyla ulaşılabilir.

Gezginler bunun farkında olmalı

Yolcuların yeterli zaman ayırmaları ve kalkıştan en az iki buçuk saat önce terminalde olmaları tavsiye edilir. Yolcuların, valizlerini teslim ettikten sonra, kapıda rahat bir şekilde tatile başlayabilmeleri için doğrudan güvenlik kontrolüne gitmeleri gerekmektedir. Tatilciler havayollarından ve tur operatörlerinden daha fazla tavsiye alırlar. Ayrıca yolcular, kalkıştan önce kimlik belgelerinin ve giriş belgelerinin geçerliliğini kontrol etmelidir.

Eve döndüğünüzde canlı hayvanlar, hayvansal gıdalar ve ilaçlar gibi yasaklanmış hediyelik eşyalar için gümrük kontrolleri yapılır. İthalat düzenlemelerinden emin olmayan tatilciler www.zoll.de adresinde daha fazla bilgi edinebilirler.

SEKİZ BİN PARK YERİ VAR

Yolcular için yaklaşık 8.000 park yeri mevcuttur. Yine de tatillerde otoparklarda doluyor. www.airport-nuernberg.de/parken adresinden önceden online rezervasyon yapmanızı öneririz. Alternatif olarak, otobüs ve metro ile iyi bağlantılar vardır. Gezginler tüm seyahat seçeneklerini www.airport-nuernberg.de/anreise adresinde bulabilirler.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.