Bavyera’da ,1 Nisan’dan itibaren kefenli defin başlıyor

Bavyera’da ,1 Nisan’dan itibaren kefenli defin başlıyor

ABONE OL
17:28 - 26/03/2021 17:28
Bavyera’da ,1 Nisan’dan itibaren kefenli defin başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’ya göçün 60’ıncı yılında, Bavyera eyaletinde yaşayan ve burada toprağa verilen Müslümanlar, bundan böyle tabut ile değil, kefenle defnedilebilecekler.

Bavyera’da ilk Türk kökenli ve tek yabancı SPD`li Milletvekili olan Arif Taşdelen,2019 yılından bu yana kefen ile defin için mücadele ettiğini, aşırı muhafazakâr bir parti olan CSU’nun iktidarda olmasına rağmen, kararın meclisten geçtiğini söyledi. Çapasının meyvesini aldığını belirten Arif Taşdelen şunları söyledi.

SIRADA TÜRKÇE DERS VAR

Türkçe ana dil dersi konusunda daha başarılı olamadım ama keten ile defnedilme yani tabutsuz defnedilme konusunda başarılı olduğum için mutluyum. Bugün bütün Bavyera’daki Müslümanlara bu müjdeyi vermek istiyorum.

KEFENLİ DEFİN 1 NİSANDA BAŞLAYACAK

1 Nisan’dan itibaren vefat eden akrabalarımızı burada kefen ile defnedilebileceğiz. Şimdi diyeceksiniz ki çok önemli bir konu değil, bazı insanlar Türkiye’de defnedilmek istiyor veyahut zaten tabut ile defnedilmek istiyor, kefen onlar için şart değil diyebilirsiniz, ama şunu söyleyebilirim o insanlar için bile bu parlamentodan gelen önemli sinyaldir. Burada yaşayan insanları kültürleri ile örf ve adetleri ile kabul ediyoruz, bunlar bu Bavyera’nın bir parçasıdır o yüzden yani kefen ile defnedilmek isteyen insanlar için kefenle defnedilmek önemlidir.

Bu insanlarımız 40 50 yıldır istedikleri gibi yaşayamadılar. Bundan böyle, Bavyera’da en azından son ebedi yolculuğa gittiklerinde istedikleri şekilde gidebilecekleri için çok mutluyum.

HUZUR İÇİNDE YATIYORLAR

Almanya’nın 16 eyaletinden 13’ünde kefen ile defnedilme mümkündü. Bavyera’da maalesef mümkün değildi. Bunu başarabildiğimiz için çok mutluyum Nürnberg’de 2008 yılından itibaren kentin güneyindeki kabristanda, Müslümanlar için bir yer tahsis edildi, burada yüzlerce Müslüman huzur içinde yatmakta ve artık bundan sonra örf ve âdet ve dinlerine uygun şekilde kefen ile de defnedilebilecekler

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.