Bavyera İçişleri Bakanı Herrmann`dan Türklere mektup var

Bavyera İçişleri Bakanı Herrmann`dan Türklere mektup var

ABONE OL
16:32 - 21/03/2021 16:32
Bavyera İçişleri Bakanı Herrmann`dan Türklere mektup var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann’dan Pasaportlar için uyarı. Herrmann, TGMN Başkanı Bülent Bayraktar’ın pasaportlar hakkında bilgi talebi üzerine ona bir mektup gönderdi.

Uluslararası standartlara uyum çalışmaları kapsamında, 2010 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilen biyometrik pasaportların azami geçerlilik süresi 10 yıl olarak belirlenmişti. Verilen yeni tip pasaportların sürelerinin dolmaya başlamasıyla başkonsolosluklara yapılan pasaport başvurusu sayısında ciddi artış yaşandı.

2020 yılında yurtdışında toplam 165.000 pasaport başvurusu yapılmışken, 2021 yılında 615.000 pasaport başvurusu olacağı öngörülüyor. Almanya’da ise başvuru sayısı 2021 yılında 315.000 olması tahmin ediliyor (kaynak: T.C. Dışişleri Bakanlığı).

Bu artan talebe bir de korona kısıtlamaları eklenince, zaman zaman randevu almakta vatandaşlar zorluk yaşadılar.

TÜRK TOPLUMU RESMİ BİLGİ TALEP ETTİ

Vatandaşlarının muhtemel gecikmelerden dolayı hak mahrumiyetlerini önlemek için Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann’dan Bavyera’da ikamet eden vatandaşlar için resmi bilgi talep etti.

İçişleri Bakanı Joachim Herrmann Türk Toplumu başkanına gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

GECİÇİ OTURMA BELGESİ VERİLİYOR

„ ‚Almanya’da yaşayan yabancı uyruklular pasaportlarının yenilenmesi veya uzatabilmesi için yabancı ülkelerin temsilciliklerine başvurması gerekiyor. Pasaport sürelerinin uzatılması veya yenilenmesi çoğu zaman uzun sürüyor. Oturum için geçerli bir pasaportun olması şart. Oturum süresi pasaportun süresi ile doğrudan bağlantılı. Yabancılar oturum süresinin bitmesinden önce yabancılar dairesine başvurdukları takdirde, yabancılar dairesinin nihai kararına kadar oturum süresi uzatılmış sayılmaktadır. Konuyla ilgili başvuranlara ‚Fiktionsbescheinigung‘ (geçici oturma belgesi) adında bir belge verilmektedir. Bu doğrultuda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının oturum süresi bitmeden önce, yeni geçerli bir pasaport edinmelerinde bir gecikme söz konusu ise, oturdukları bölgenin yabancılar dairesinde Türk başkonsolosluklarındaki bekleme süresini neden göstererek başvurmaları gerekmektedir. Yabancılar daireleri başvuru üzerine ‚Fiktionsbescheinigung‘ vereceklerdir. Yenilenen pasaport yabancılar dairesine ibraz edildiğinde, oturum süresi – herhangi bir yabancılar hukukundan kaynaklanan mağduriyet yaşamadan – uzatılacaktır.’ „

GEZİCİ KONSOLOSLUK HİZMETLERİ BAŞLAYACAK

T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın aldığı ek önlemler sayesinde bu sıkışıklık büyük ölçüde giderildi. Konsoloslardaki banko sayısı arttırılarak, internetteki randevu modülünde güncelleme yapıldı, personel takviyesi yapıldı, fiziki tedbirler alındı ve Cumartesi günleri saat 10:00-14:00 arasında konsolosluklarda pasaport işlemleri yapılmayı başlandı. Bazı noktalarda ise gezici konsolosluk hizmetleri başlayacak.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.