Bavyera İçişleri Bakanı Hermann’dan mektup var

Bavyera İçişleri Bakanı Hermann’dan mektup var

ABONE OL
17:40 - 18/11/2023 17:40
Bavyera İçişleri Bakanı Hermann’dan mektup var
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2023 yılı Eylül ayı ortalarında Regensburg’daki Turkuaz adlı DİTİB’e bağlı camii bir kişi tarafından saldırıya uğramış ve giriş kısmı yakılmaya çalışılarak, bahçedeki eşyalar tahrip edilmişti.

Bunun üzerine Bavyera Milletvekili SPD’li Arif Taşdelen Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann’a 20 Eylül tarihinde bir mektup yazmış ve camilerin korunmasını istemişti. Bakan Hermann ‚ da 3 Kasım tarihinde, cevabi bir mektup gönderdi.

Mektup Şöyle: 20 Eylül 2023 tarihli mektubunuz

Sayın Milletvekili, Sayın Taşdelen,
Saldırıları eleştirdiğiniz 20 Eylül 2023 tarihli mektubunuz için teşekkür ederiz. Regenburg’daki iki cami ve bunun sonucunda, öncelikle sizi temin ederim ki, karşı her türlü suç Camiler veya diğer Müslüman kurumları veya Müslümanlara karşı Bavyera’ya hoşgörü gösterilmeyecek! Bavyera polisi bu nedenle tutarlı olacaktır. Bu tür durumlara karşı yasal olarak izin verilen ve fiilen mümkün olan tüm önlemler, suçların mümkün olduğu kadar hızlı ve kapsamlı bir şekilde çözülebilmesi için ele alınması gerekmektedir. Polisin bu tür olaylardan olabildiğince, tabi ki Regensburg’da yaşanan son olaylar için de geçerli. Şu anda sorumlular tarafından kriminal soruşturmalar tüm hızıyla yürütülüyor.
Bölgedeki polisler cami yetkilileriyle yakın temas halinde.
Bavyera İçişleri Bakanı Hermann mektubunu şöyle sonlandırdı

Sayın Milletvekili,
Özellikle günümüzde tüm vatandaşların korunması gerektiği açıktır. Vatandaşı iç ve dış tehlikelerden korumak devletin en yüksek görevidir. Bavyeralı Polis günün her saatinde hukukun üstünlüğü ilkesinin genişletilmiş bir kolu olarak hareket eder.

NE OLMUŞTU?

Almanya’nın Regensburg şehrinde DİTİB’e bağlı Turkuaz Camii, Eylül ayı ortalarında saldırıya uğradı Bir kişi cami girişini yakmaya çalıştı, bahçedeki masa ile sandalyeler kullanılamaz hale gelmiş ve Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci ve Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan olay yerinde incelemelerde bulunmuştu.

Regensburg’da, büyük tartışma konusu olan ilk minareli Turkuaz Camii, daha yapımına başlanmadan önce saldırıların hedefi oldu. 2018’de arsasına odundan haçlar dikilmişti.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.