Bavyera Açık Taekwondo Şampiyonasına Türk sporcular damga vurdu

Bavyera Açık Taekwondo Şampiyonasına Türk sporcular damga vurdu

ABONE OL
00:01 - 27/06/2022 00:01
Bavyera Açık Taekwondo Şampiyonasına Türk sporcular damga vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bavyera Açık Tekvando Şampiyonasına Türk sporcular damga vurdu. Nürnberg’den Özer Güleç’in tekvando kulübü turnuva birincisi oldu.

Bavyera Taekwondo Federasyonun 25.06.2022 tarihinde düzenlemiş olduğu Bavyera Open 2022 şampiyonası yapıldı. Kia Metropol Arena Nürnberg’de gerçekleşen turnuvaya,10 ülkeden toplamda 90’ın üzerinde kulüp katıldı.  Bavyera Open turnuvası milli takıma girmek için DTU-Finals-9 turnuvaların dokuzundan biri. Bu turnuvalarda genç sporcular mücadele vererek puan toplayıp milli takıma girmeye çalıştılar.

BAŞ ORGANİZEDE İKİ TÜRK

Haşim Çelik, (Almanya Taekwondo Federasyonun spor müdürü ve Bavyera Taekwondo Taekwondo Federasyonun asbaşkanı) ile Abdullah Ünlübay (Eski Dünya ve Avrupa şampiyonu, Almanya ve Bavyera Taekwondo Federasyonun Hakemler kurulu başkanı) Bavyera Open turnuvasının organizatörleri oldular.

RAKKAMLARLA TURNUVA

Toplamda 3.000 kişinin katıldığı organizasyon başarıyla sonlanırken, Katılımcı sporcu sayısı 600 oldu.

Antrenör sayısı 200.Hakem sayısı 60.Medikal takım 4 doktor ve 8 kişilik ilk yardım ekibi. Seyirci sayısı 2.000’in üzerinde.

10 ÜLKE KATILDI

Katılan ülkeler (10 ülke): Almanya, Ukrayna, İtalya, İspanya, Israil, Avusturya, Finlandiya, Kosova, Ürdün, Slovenya.

120 TÜRK KÖKENLİ SPORCU

Katılımcıların arasındaki Türkiye kökenli sporcusu sayısı 120’in üzerinde olurken, Nürnberg’in uzun yıllardır başarılı Türk Taekwondo takımları da genç sporcularıyla katılıp madalya avına çıktı

TÜRK ANTRANÖRLERİN BAŞARISI

Nürnberg’in Türk takımları Takım ve baş antrenörü: KSC Leopard, Nurettin Yılmaz, Taekwondo Özer, Özer Güleç, Taekwondo Black Tiger, Ahmet Eski, Taekwondo Leon, Murat Sönmez başarı elde ettiler.

11 ALTIN İLE ŞAMPİYON OLDULAR

Toplamda 90’ın üzerinde katılan takım sayısında şampiyonayı Takım sıralamasında Nürnberg Taekwondo Özer okulu,11 Altın,9 Gümüş ve 1 bronz ile şampiyon olarak tamamladı. TSV Dachau, ikinci, Nürnberg   KSC Leopard ‚da turnuvanın üçüncüsü oldu.

ENGELLİ SPORCULAR İÇİN KURS AÇILACAK

Özer Güleç’in yardımcısı Alfred Castano Manias, Tekvando Özer Kulübünün sadece birinci sınıf spordaki başarıları (Olimpiyat katılımcıları, dünya şampiyonları, Avrupa şampiyonları, Almanya şampiyonları) ile değil, entegrasyon alanındaki sosyal çalışmalarıyla da tanındığını belirterek, Taekwondo Özer ‘in yakında engelli sporcular için de kapsayıcı bir kurs açacağını söyledi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.