Batıyla Gerilim Yaşayan Rusya’dan Gövde Gösterisi

Batıyla Gerilim Yaşayan Rusya’dan Gövde Gösterisi

ABONE OL
23:18 - 09/05/2021 23:18
Batıyla Gerilim Yaşayan Rusya’dan Gövde Gösterisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Batı ülkeleriyle ilişkileri gergin olan Rusya, Nazi Almanyası’nın İkinci Dünya Savaşı’nda yenilmesinin yıldönümünde askeri geçit töreniyle gövde gösterisinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’daki Kızıl Meydan’da 12 bin askerin katıldığı ve yaklaşık 200 farklı askeri donanımın sergilendiği töreni Sovyet döneminin savaş muharipleriyle birlikte izledi.

Rus lider iktidara geldiğinden beri Sovyet dönemi sembollerini yeniden tesis etmeyi amaçlıyor.

Putin geçit töreninde yaptığı konuşmada da “Rusya’nın ulusal çıkarlarını savunacağını” söyledi, “Rusofobi” olarak nitelediği yaklaşımın geri geldiğini savundu.

Rusya’da Eylül ayında parlamento seçimleri yapılacak. Seçimlerin öncesinde yapılan anketlerde iktidardaki Kremlin yanlısı Birleşik Rusya Partisi’ne destek oranı düşüşte.

Rusya’nın Batı ülkeleriyle ilişkileri, cezaevine konulan Rus muhalif lider Alexei Navalny ve Ukrayna’daki çatışma sebebiyle gergin.

ABD ve Rusya karşılıklı olarak diplomatları sınır dışı etmiş, Moskova ve Avrupa Birliği ülkeleri arasında da karşılıklı benzer diplomatik krizler yaşanmıştı.

Kızıl Meydan’daki geçit töreni Rusya’nın Ukrayna sınırına ve 2014’te ilhak ettiği Kırım sınırına 100 binden fazla asker konuşlandırmasının ardından geldi.

Rusya’nın Ukrayna hükümeti güçleri ve Ukrayna’nın doğusunda Rusya destekli ayrılıkçı unsurlar arasındaki çatışmaların tırmandığı bir dönemde bu bölgede askeri varlığını arttırması, Batı ülkelerinde Moskova’nın niyeti konusunda endişelere yol açmıştı.

Rusya bu askerlerin çoğunu geri çekti; ancak askeri teçhizatın bir bölümünü geride bıraktı. Moskova Karadeniz’de de donanma tatbikatı yapmayı sürdürüyor.

VOA tarafından geçilen Batıyla Gerilim Yaşayan Rusya’dan Gövde Gösterisi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Batıyla Gerilim Yaşayan Rusya’dan Gövde Gösterisi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Batıyla Gerilim Yaşayan Rusya’dan Gövde Gösterisi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.