”Batı’nın Takındığı Tavrı Doğru Bulmuyorum”

”Batı’nın Takındığı Tavrı Doğru Bulmuyorum”

ABONE OL
16:32 - 07/09/2022 16:32
”Batı’nın Takındığı Tavrı Doğru Bulmuyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belgrad’da Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile düzenlenen basın toplantısında Batı’nın Rusya’ya karşı takındığı tavrı doğru bulmadığını söyledi.

Batı’nın Rusya politikasının tahrik üzerine kurulu olduğuna dikkat çeken Erdoğan, ”Böyle bir savaşı tahrik üzere yürütmeye gayret ettiğiniz sürece oradan netice almak da mümkün olmayacaktır” diye konuştu.

Türkiye’nin Rusya-Ukrayna arasında hep denge politikası güttüğünü söyleyen Erdoğan, bu politikayı sürdüreceklerini kaydetti.

Savaşın kazananı olmadığını belirten Erdoğan, ”Birisi diyor ki ben Ukrayna’ya şu kadar parasal destek verdim, diğeri ben şu kadar destek verdim diyor. Peki nerede bu para? Laf ola beri gele. Bu da sıkıntılı ve silahlı gönderildiği söyleniyor. Ne kadar hurda varsa bu hurdaları Ukrayna’ya gönderiyorlar. İşin bu boyutuna baktığımız zaman ben Rusya bu işin galibidir veya Ukrayna bu işin galibidir diyemem” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Rusya’nın hafife alınacak bir ülke olmadığını belirterek “Şu anda Rusya doğalgazı kesti. Fiyatlar bir anda Avrupa’da yükseldi. Şimdi herkes kara kara düşünüyor, bu kışı nasıl atlatacağız diye” dedi.

Savaşın bir an önce bitmesi ve dünya barışının sağlanması temennisini dile getiren Erdoğan, ”Burada tabii ki Rusya herkes ona saldırınca o da elindeki imkanları, silahları ne yapacaktır, kullanacaktır. Olay bu kadar basit” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Sırbistan İş Forumu’nda yaptığı açıklamalardaysa iki ülke arasında kimlikle seyahat döneminin başladığını bildirdi.

Erdoğan, ”Artık kimlikle Sırbistan’dan Türkiye’ye rahatlıkla seyahat edilebilecek. Türkiye’den de Sırbistan’a kimlikle seyahat edilebilecek. Adeta kendi ülkenizde bir şehirden bir şehre gider gibi. Yeni bir süreci başlatmış oluyoruz” dedi.

VOA tarafından geçilen ”Batı’nın Takındığı Tavrı Doğru Bulmuyorum” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ”Batı’nın Takındığı Tavrı Doğru Bulmuyorum” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ”Batı’nın Takındığı Tavrı Doğru Bulmuyorum” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.