DOLAR

32,5348

-0.02%
EURO

35,0181

0.44%
ALTIN(gr)

2.418,70

-0,17%
BİST 100

9722.09

-0,17%
Batı Akdeniz mermeri ve yapı sektörü Ur-Ge projesiyle dünyaya açılacak

Batı Akdeniz mermeri ve yapı sektörü Ur-Ge projesiyle dünyaya açılacak

ABONE OL
23:23 - 04/08/2020 23:23
Batı Akdeniz mermeri ve yapı sektörü Ur-Ge projesiyle dünyaya açılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (UR-GE) projesi kapsamında ikinci kez ” Batı Akdeniz Mermer Kümesi-2” ile ilk kez ”Batı Akdeniz Yapı Kümesi” projesi başlattı.

BAİB Genel Sekreterliği’nden alınan bilgiye göre, daha önce uyguladığı UR-GE Projeleri ile ihracatçılarının mevcut pazarlardaki hakimiyetlerini güçlendirip aynı zamanda yeni ülke pazarlarına açılmalarına da olanak sağlayan BAİB, yeni projeler hazırladı.

Batı Akdeniz bölgesinin önemli sektörleri arasında yer alan mermer sektörü ile birlikte ilintili alt sektörleri de kapsayacak yeni UR-GE Projesi olan ‘Batı Akdeniz Mermer Kümesi-2”, Ticaret Bakanlığının onayı ile faaliyetlerine başladı.

Yapı Sektörü UR-GE Projesi

BAİB’in 2020 yılı ikinci projesi olan ‘Yapı Sektörü UR-GE’ alt sektörler makine, mobilya, kimya, iklimlendirme, çimento, cam ve seramik, çelik, demir-demir dışı metaller gibi sektörleri de kapsayacak. Batı Akdeniz Yapı Kümesi Projesi de Ticaret Bakanlığının onayı ile proje çalışmalarına başladı.

Proje kapsamında öncelikle sektörlerin ihtiyaç analizi gerçekleştirilecek ve projeye katılacak firmaların 3 yıl için izleyeceği yol haritası belirlenecek. Firmalara eğitim, danışmanlık, tanıtım çalışması yapılarak ihracatın artırılması hedefleniyor.

BAİB Genel sekreterliği, İhtiyaç analizi faaliyeti devam ederken projeye firmaların katılabileceği ancak, ihtiyaç analizi raporunun sona ermesinden projeye yeni firma katılımları kabul edilmeyecek.

Yılın ilk 6 aylık döneminde 905 milyon 198 bin 287 dolar döviz girdisi sağlayan BAİB halen 2 bin 348 üye ihracatçı ile 171 ülkeye 4 bin 688 çeşit ürün ihraç ederek Türkiye’ye döviz kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.