Batı Akdeniz ihracatın yol haritasını belirliyor

Batı Akdeniz ihracatın yol haritasını belirliyor

ABONE OL
17:27 - 20/10/2021 17:27
Batı Akdeniz ihracatın yol haritasını belirliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Batı Akdeniz İhracatçı Birliği (BAİB) bölge ihracatını daha da artırmak ve yol haritasını belirlemek amacıyla ‘Ortak Akıl Çalıştayı’ düzenledi.

BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu yaptığı açıklamada bölge ihracatını daha da artırmayı, sektörleri her yönüyle masaya yatırıp, geleceğe yönelik yol haritasını çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.

Akra Barut Oteli’nde tüm sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen ‘Ortak Akıl Çalıştayı’na firma temsilcileri, sektörlerini her yönüyle değerlendirme ve varsa sorunlarını aktarma olanağı ve çözüm önerilerini aktarma olanağı bulacağını ifade eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti.

‘’Temmuz ayında gerçekleşen seçim sonrası göreve gelmemizin hemen ardından bölge ihracatını daha da artırmak için çalışmalara başladık. Bu çalışmalarımızın birisi de komite çalışmaları oldu. Kısa sürede 13 komite oluşturduk. Komite toplantılarında sektörlerimizi her yönüyle masaya yatırdık. Sektörlerin sorunlarını belirleyip, ihracatını geliştirecek adımları değerlendirdik.’’

Bu çalışmaları bir adım ileriye taşıyarak Batı Akdeniz ihracatının yol haritasını belirleyecek Ortak Akıl Çalıştayı düzenlediklerini anlatan Ümit Mirza Çavuşoğlu, ‘’Bundan böyle komite toplantılarımızı daha geniş bir katılımla, daha geniş bir perspektifte gerçekleştireceğiz. İhracatçılarımız sektörleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunacak ve alternatif önerilerini sunacak. Biz de aktarılanları yol haritası olarak göreceğiz ve bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştireceğiz’’ dedi.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.