Başkonsolos Süalp Erdoğan Münih’te bir ilke imza attı

Başkonsolos Süalp Erdoğan Münih’te bir ilke imza attı

ABONE OL
22:14 - 12/03/2024 22:14
Başkonsolos Süalp Erdoğan Münih’te bir ilke imza attı
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

T.C. Münih Başkonsolosluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir panel düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Münih’te yaşayan siyasi, hukuki, spor ve eğitim alanında aktif faaliyet gösteren kadınları ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu yöneticilerini biraraya getiren T.C. Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan, Başkonsolosluk bünyesinde Münih’te bir ilke imza atarak, Dünya Kadınlar Gününde toplumu birleştirici bir panel düzenledi.

Bavyera Eyaletinde yaşayan kadınların güncel durumları, temsiliyeti ve sorunları adı altında düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Başkonsolos Süalp Erdoğan, günün anlam ve önemine değinerek, tüm kadınların bu özel gününü kutlayıp, Güney Bavyere’da yaşayan kadınların toplumsal hayattaki rolü ve bu süreçte karşılaştıkları deneyimlerini bizler kadar kendisinin de merak ettiğini belirterek sözü kadınlara bıraktı.

Avukat Gülşah Özçoban Deveci ise konuşmasında; 8 Mart’ın tarihçesine değinerek, 8 Mart’ın aynı zamanda tüm dünyada geniş çaplı bir kutlamaya dönüştüğünü belirtip, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına verdiği önemi belirterek saygı ile andı. Gülşah Özçapan Deveci konuşmasını, Maya Angelou’nun ‘Hep Yükseleceğiz’ şiirini okuyarak bitirdi.

Panelin birinci kısmına katılan panalistlerden CSU Bölge Başkanı Fatma Doğan, Liberal Çeşitlilik Derneği Başkanı Nilgün Stauch, Arı Dergisi sahibi Esin Tekige, Ingolstadt Mozaik Türk Kültür ve Eğitim Derneğinden Selma Bulut ve Post Gazetesi Haber Yayın Müdürü Gülden Bayram Kılıç, toplumların gerek siyasi gerek ekonomik potansiyelini gerçekleştirebilmesi için kadınların toplumsal yaşamın her alanında aktif katılım sağlamalarının önemine ele aldılar. Panalistler, her geçen yıl daha fazla kadının siyasetten ekonomiye, bilimden eğitim ve sanata kadar her alanda varlık göstermesi ile toplumsal üretime katkı sağladıklarını belirterek, bu süreç içerisinde kendilerinin bizzat yaşadığı sorunları dile getirdiler.

Panelin ikinci kısmında; avukat Gönül Kurt ve Avukat Özgür Aktaş, Güney Bavyera’da Kadınların hukuki hakları ve aile hukukunda kadınların konumunu irdelediler. Panalistler, kadın hakları konusunun hukuki ve sosyolojik bir olgu olduğu kadar, toplumsal hayatta kadının görünülürlüğü ve kanaat önderi olarak konumu ile de paralel ilişkili olduğunu dile getirdiler.

Çağla Bilgin’in moderatörlüğünü yaptığı panelin üçüncü ve son kısmında ise; Psikolog Ayşe Naz Hazal Sezen, Jinekolog Dr. Tuğba Aykel Ogan, Münih Türk Gücü Kadın Takımı eski Antrenörü Cansın Şener ve ilk Türk kadın kar leoparı dağcı Esin Handal, kadın sağlığı ve psikolojisi konularına değindiler. Ayrıca, kadınların yaşamış oldukları cinsiyet kaynaklı sağlık sorunları ve kadınların önem göstermesi gereken sağlık hususları konuları da ele alındı.

T.C. Münih Başkonsolosluğu tarafından günün anlam ve önemine ilişkin, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş etkinlikte solist Nüket Taşkın, kemanda Nihan Devranoğlu, flüt ve piyanoda Özge Orak, gitarda Erkan Kaban ve ritimde Kemal Karakulak’tan oluşan müzik grubunun seslendirdiği birbirinden güzel eserler ile katılımcılar adeta mest olurken panel ikram ile son buldu.

ha-ber.com/Sevgi Fırat/Münih

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.