Başkonsolos Şanlı CAN VİTAL Gündüz Bakım Evi’ni ziyaret etti

Başkonsolos Şanlı CAN VİTAL Gündüz Bakım Evi’ni ziyaret etti

ABONE OL
00:02 - 16/02/2024 00:02
Başkonsolos Şanlı CAN VİTAL Gündüz Bakım Evi’ni ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkonsolos İlker Okan Şanlı Berlin ziyaretlerini sürdürüyor. Şanlı, CAN VİTAL Gündüz Bakım Evi’ni ziyaret ederek, bakıma muhtaç insanlarla kahvaltı yaptı.

Başkonsolos Şanlı, bu sabah Berlinli İşkadını Ayten Aslan’ın sahibi, yönetmeni ve Müdürü olduğu CAN VİTAL Gündüz Bakım Evi’ni ziyaret ederek, bakıma muhtaç insanlarla birlikte kahvaltı yaptı.

Başkent Berlin’e geldiğinden bu yana yaklaşık 6 aydır aralıksız, huzur ve gündüz bakımevleri, Türk-Alman ve diğer milletlerden bakıma muhtaç yaşlı ve hastaların hayatını sürdürdüğü ortak yaşam evleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler, korolar, spor kulüpleri, iş insanları, Berlinli iş yerleri, Türk ve Alman siyasilere ziyaretler gerçekleştiren T.C. Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, bu sabah beraberinde, T.C. Berlin Büyükelçiliği’nde görevli Müşavir Gökhan Duman ve uzman Mehmet Akif Çelik ile CAN VİTAL Gündüz Bakım Evi’ni ziyaret ederek onlarla birlikte kahvaltı yaptı.

Ayten Aslan konuklarına kısaca kendini tanıtırken kendisinin hemşire olduğunu ve uzun yıllardır sağlık sektöründe, hemşire, yönetici (müdür ve menajer) olarak görev yaptığını belirtirken; CAN VİTAL olarak 21 yıldır kendi bakım Evi’nde sağlık hizmeti verdiğini, 8 senedir ise Gündüz sağlık hizmetlerini sunduğu belirtti ve “Yaklaşık 1 yıldır başkentin Weissensee bölgesinde büyük bir proje üzerine çalışıyorum. 4 katlı Yoğun Bakımevi tesislerimizi bu yılın 2 yarısında açacağız kısmetse. Sizler için CAN VİTAL’i tanıtan bir film hazırladık şimdi isterseniz onu izleyelim.” dedi.

Filmi dikkatle ve çok beğenerek izlediğini ifade eden Başkonsolos Şanlı, “Çok hoş olmuş, hastalara hizmetinizi ve özverili çalışmalara teşekkür ederim.” diyerek gündüz bakımevlerindeki hastalara nasıl hizmet edildiğini sordu. Ayten Aslan konu ile ilgili açıklamayı yaparken hasta ve bakıma ihtiyaç duyan CAN VİTAL sakinleri başkonsolosu soru yağmuruna tuttular. Alman sağlık kasalarının yabancılara zorluk çıkardığından tutunda, çifte vatandaşlık konusuna, başkonsolosluğun internetten verdiği hizmete ulaşamadıklarına kadar sorulan soruları Şanlı tek tek cevapladı.

Başkonsolos Okan Şanlı ve Müşavir Gökhan Duman’a hizmet sunan hastabakıcı ve hemşirelerin sayıları ile personel ve hastalar üzerine bilgi veren Ayten Aslan, konuklarına hazırladıkları muhteşem kahvaltıyı sundu. Özel olarak hazırlanan üzerinde AY-YILDIZ bulunan Türk Bayrağı olan pasta Şanlı’nın çok ilgisini çekti ve hazırlayanlara teşekkür etti.

Berlin Büyükelçiliği’nde görevli Müşavir Gökhan Duman da kısa bir açıklama yaparak, “Özellikle Ayten hanıma ve ekibinin tamamına bir kez daha teşekkür ederim, başkonsolosumuz sağ olsun buraya bizleri de davet ettiler ve gerçekten çok güzel bir etkinlik oldu, elinize emeğinize sağlık. Yaptığınız işi gerçekten gönülden ve yürekten takdir ediyoruz. Burada ilk nesil vatandaşlarımıza verdiğiniz hizmeti gerçekten takdir ediyoruz. Bizler başkonsolosluğumuz geçtiğimiz aylarda yeni bir birim oluşturduk ve bu birim bünyesinde bir uzman psikoloğumuz haftanın 5 günü ücretsiz olarak hizmet vermekteler. Hem burada görev yapanlar hem burada kalan büyüklerimiz hem de aile yakınları başkonsolosluğumuza gelerek her türlü psikolojik danışma konusunda sabah 09.00 – 16.00 saatleri arasında ücretsiz yardım ve destek alabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

CAN VİTAL’de kalan hasta ve yardıma muhtaç konukların hep birlikte el becerileri ile hazırladıkları tabloyu başkonsolos Şanlı’ya bir çiçek ile takdim eden Ayten Aslan, ziyaret için teşekkürlerini sunarak, “Bu özel tabloyu el becerileri ile tüm hastalarımız hazırladı. Ay ve Yıldız’a hepsi birer çivi çakarak kabartma şeklinde yaptılar, yani hepsinin el emeği var.” dedi. Aslan, büyükelçilikte görevli Müşavir Gökhan Duman ve Uzman Mehmet Akif Çelik ile bana da birer buket çiçek sundu. Kendisine SES Dergisi ve şahsım adına çok teşekkür ederim.

CAN VİTAL’in konuklarından 93 yaşındaki Ali Kilisli’nin eline öperek, herkesi selamlayan Başkonsolos Şanlı, bakıma muhtaç insanlara geçmiş olsun, onların tabiriyle, Ayten Aslan dahil CAN VİTAL’in ‘MELEKLERİ’ bakıcılarına ise teşekkür etti. 18 torunu olan Ali dede (KİLİSLİ) hiç hatasız seslendirdiği VATAN kokan, memleket kokan dupduru şiiriyle herkesi duygulandırdı.

Ziyaret daha sonra toplu halde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. Kaynak: Berlin SES

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.