Başkonsolos Şanlı Berlin Türkiyemspor’u ziyaret etti

Başkonsolos Şanlı Berlin Türkiyemspor’u ziyaret etti

ABONE OL
18:28 - 11/02/2024 18:28
Başkonsolos Şanlı Berlin Türkiyemspor’u ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkent Berlin’e geldiğinden bu yana yaklaşık 6 aydır aralıksız, sivil toplum kuruluşları, dernekler, korolar, spor kulüpleri, iş insanları, Berlinli iş yerleri Türk ve Alman siyasilere yaptığı ziyaretler gerçekleştiren T.C. Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, başkent Berlin’in en köklü spor kulüplerinden Türkiyemspor’u ziyaret etti.

Türkiyemspor’un Blücherstr.’deki spor tesisleri ve sahasındaki ziyarete Başkonsolos Yardımcısı Nağı Tayru ile T.C. Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri V. Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl de katıldı. Başkonsolos Okan Şanlı ve beraberindeki heyeti kulübün girişinde Türkiyemspor Başkanı Durmuş Ali Matur, sayman Ahmet Tunga ve kulübün yöneticileri ile teknik sorumluları karşıladı.

Konuklar Matur ile yaklaşık 600 metre uzunluğundaki saha çevresini gezerken, başkandan kulübün kuruluşu ve başarıları ile bilgi aldılar. Matur, ülkemizin adı ile bayrağını Almanya’da dalgalandıran ve kurulduğu 1978 yılından bu yana çeşitli spor dallarında başarılar peşinde koşan, zaman zaman Almanya Kupası elemelerinde de mücadele eden Türkiyemspor’un halen 1250 civarında üyesiyle 49 futbol ve 9 basketbol, takımı olduğunu ifade ederek, “Bu takım sadece üye aidatları ve sponsor gelirleri ile büyük başarılara imza attı. Kulübümüzde halen çeşitli kategorilerde kadın, erkek, genç kız ve genç erkek sporcular ile minikler futbol ve basketbol takımlarımızda aktif 1100 sporcu faaliyetteler. Yani, Türkiyemspor kulübü yaklaşık 5000 kişilik büyük bir aile, biz de gençlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” dedi.

Geldiğinden bu yana Türkiyemspor’un başarılarını duyduğunu ifade ve tebrik eden Şanlı, “Türkiyemspor’un sportif faaliyetlerinin yanı sıra yardım amaçlı turnuvalar düzenlediğini Sayın Büyükelçimiz Ahmet Başar Şen’den de duydum. Geçtiğimiz yıl ülkemizin geçirdiği 6 Şubat depreminden sonra ‘Dosteli Hasta Bakım Servisi’ öncülüğünde ‘Hatay- Hassa’da Sağlık Merkezi’ inşa edilmesi için ortaklaşa düzenlediğiniz 19 Mayıs etkinlikleri de çok ses getirmiş. Bu çalışmalarınızın devamını diliyorum.” şeklinde konuştu. Kaynak: Berlin SES

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.