Başkan Trump Suriye Konusunda Açıklama Yapacak

Başkan Trump Suriye Konusunda Açıklama Yapacak

ABONE OL
17:46 - 30/03/2021 17:46
Başkan Trump Suriye Konusunda Açıklama Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Donald Trump ABD saatiyle 11.00’de Beyaz Saray’dan Suriye konusunda açıklama yapacak. Açıklama yapacağını Twitter hesabından duyuran Trump “Türkiye/Suriye sınırında büyük başarı. Güvenli Bölge oluşturuldu. Ateşkes uygulandı. Kürtler güvende ve bizimle güzel bir şekilde çalıştılar” mesajını paylaştı.

Başkan Trump Twitter mesajında Suriye’de muharip misyonların sona erdiğini, yakalanan IŞİD mahkumlarının da tutukluluğunun devam ettiğini belirtti.

Trump, Rusya’nın Soçi kentinde Moskova ve Ankara arasında varılan mutabakatın ardından Salı günü akşam saatlerinde paylaştığı mesajda da “Türkiye, Suriye ve Ortadoğu’ya ilişkin iyi gelişmeler oluyor gibi görünüyor. Bilgilerin devamı daha sonra gelecek!” diye yazmıştı.

Başkan Trump ABD’nin sınırları dışında devam eden “bitmeyen savaşları” bitirmek istediğini vurgulamış, Amerika’nın bölgeden 7 bin mil uzakta olduğunun altını çizerek ABD askerlerini eve getirme vaadinde bulunmuştu.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.